Schimbări eficiente ale stilului de viață

O schimbare a stilului de viață este una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face pentru sănătatea ta, deoarece are un câștig uriaș pe termen lung. Să mănânci corect, să eviți mâncarea nedorită, să adere la un plan de antrenament și să dormi cel puțin opt ore pe zi - acestea sunt doar câteva dintre schimbările stilului de viață pe care le poți face pentru a fi mai bun în 2019. Cu toate acestea, schimbarea obiceiurilor este mai ușor de spus decât făcut.

Rezoluțiile sănătoase sunt mai ușor de planificat decât de executat, motiv pentru care majoritatea dintre noi nu reușesc să ne ridicăm la înălțimea promisiunilor pe care ni le facem la începutul anului. În primul rând, este nevoie de disciplină pentru a-ți putea schimba stilul de viață nesănătos.

În al doilea rând, s-ar putea să crezi că programul tău încărcat este în cale, dar amintește-ți întotdeauna de celebra maximă: „Unde există voință, există o cale”. Deci, indiferent de câte termene trebuie să respectați, este important să nu lăsați stresul să vă afecteze modul de viață. Iată câteva modalități eficiente prin care vă puteți respecta obiectivele de sănătate, chiar dacă sunteți o albină ocupată:

Merge, plimbă și plimbă

Luați un taxi la serviciu în fiecare zi, deși este la doar câteva străzi distanță de apartamentul dvs.? Vă puteți trezi oricând puțin mai devreme pentru a merge la birou și a economisi bani pe termen lung. Desigur, orice activitate care poate crește bătăile inimii este o modalitate bună de a arde calorii . În plus, activitatea fizică nu se limitează doar la mersul pe jos la locul de muncă. De asemenea, puteți folosi scările în loc de lift sau scara rulantă sau puteți încerca să mergeți la magazinul alimentar pe jos, mai ales dacă este aproape de locul în care locuiți.

Bea multa apa

În aproape fiecare articol și cercetare despre fitness, experții recomandă să bei multă apă pentru a-ți menține corpul hidratat în orice moment. Au dreptate absolută și incontestabilă, deși nimeni nu a spus că aceasta a fost o ispravă ușoară. Înțelegeți întotdeauna că hidratarea este esențială pentru o bună circulație a sângelui, pentru a stimula metabolismul și pentru a vă reduce apetitul. Ideea este că, oricât de ocupat ai fi, trebuie să bei apă pentru a te menține hidratat, ceea ce înseamnă că nu ai suficient timp este o scuză inacceptabilă pentru un obicei prost de a bea.

Pentru a vă asigura că vă amintiți să beți apă, aduceți cu dvs. o sticlă reutilizabilă oriunde mergeți, de la întâlniri la plimbări la sală. În plus, spre deosebire de alte băuturi care conțin zahăr și calorii, apa nu te va face niciodată să te îngrași ca și alte băuturi nesănătoase cu aromă. Pașii mici merg departe, așa că pentru început, încercați să înlocuiți sucul de dimineață cu apă.

Uite, scopul de a avea un stil de viață sănătos este inutil dacă nu îți pregătești singur mâncarea sau nu ții evidența a ceea ce se întâmplă în interiorul corpului tău. Ar putea suna ridicol să-ți aduci mâncarea oriunde mergi, dar iată o explicație pentru asta: cu cât te înfometezi mai mult, cu atât este mai probabil să mănânci alimente nesănătoase. Cheia aici este să mănânci în mod frecvent mese mici pentru a nu te simți foame. Asigurați-vă că consumați alimente sănătoase și sățioase în loc de cele care nu oferă beneficii pentru sănătate.

Acestea fiind spuse, evitați mâncarea nedorită și băuturile bogate în zahăr, care sunt alimentele comune pe care majoritatea oamenilor le tânjesc atunci când încep o  nouă rutină sănătoasă . Programul dvs. agitat nu este motivul pentru a comanda mâncare la pachet, deoarece puteți pregăti oricând mâncarea în avans pentru a le păstra în frigider pentru întreaga săptămână. În acest fel, ești sigur că mesele tale nu sunt doar curate, dar sunt pregătite cu mai puțini conservanți. Dacă ești în mișcare, împachetează cu tine niște gustări sănătoase care te vor menține plin de energie și săturați până la ora mesei. Unele gustări sănătoase și bogate în proteine ​​includ nucile, salata de ton sau puiul prăjit.