Tipuri de rochii la moda care se potrivesc pentru orice silueta

Tipuri de rochii la moda care se potrivesc pentru orice silueta Tipuri de rochii la moda care se potrivesc pentru orice silueta

A fi capabil sa-ti identifici forma corpului este primul pas pentru a gasi cea mai fabuloasa rochie. Stilul nu se refera la imbracaminte la moda cu cele mai trendy outfit-uri; este vorba despre evidentierea celor mai bune caracteristici ale corpului tau. 

Stabilirea formei corpului tau poate fi un upgrade in aspectul oricarei garderobe. Pentru a incununa cautarea de a gasi cea mai frumoasa rochie din acest sezon cu succes, am pus laolalta acest ghid care te va ajuta sa faci cumparaturi pentru acea rochie de vis. Vezi o lista cu cele mai interesante rochii la moda: https://foxi.ro/articol/rochii-la-moda.

Rochii la moda si silueta clepsidra 

Dimensiunile unei siluete clepsidra sunt curbate, cu solduri proportionale si bust. Persoanele cu acest tip de silueta au un corp ideal care este considerat ,,echilibrat" cu lungimea piciorului. Formele clepsidra au, de asemenea, talie bine definita, iar acest atuu trebuie accentuat.

Cautati rochii cu decolteu in V, decolteu deschis, talie definita si / sau topuri potrivite pentru forma. Rochiile parte peste parte cu centuri in talie sunt, de asemenea, o optiune excelenta pentru siluetele de tip clepsidra.

Rochii la moda si silueta para

Fetele cu un tip de silueta de tip para au de obicei partea superioara mai subtire si soldurile si coapsele mai mari. Pentru a parea mai echilibrate si proportionale, persoanele cu siluete triunghiulare sau de tip para ar trebui sa opteze pentru rochii la moda care sa adauge mai mult volum jumatatii superioare.

Orice rochie cu un top fara bretele, un gat deschis, un decolteu in V, o rochie A Line te va ajuta sa ascunzi latimea soldurilor. Rochiile cu detalii in zona bustului vor ajuta la crearea unui efect de echilibrare. Retineti ca, daca alegeti o rochie care este croita pe solduri, va trebui probabil sa modificati dimensiunile si sa duceti hainele la o croitoreasa pentru a modifica talia. Pe scurt, veti arata fabulos in rochii clare si potrivite, deoarece acestea sunt mai largi de la talie in jos si adaugati volum la nivelul mic al partii superioare a corpului.

Rochii la moda si siluta atletica

Daca ai un corp atletic, silueta ta este putin mai ingusta in sold decat la nivelul umerilor. Tipurile de corpuri atletice tind, de asemenea, sa aiba talie care nu sunt bine definite si umeri mai largi. Cheia cu acest tip de corp este echilibrarea partii superioare cu cea inferioara, mai ingusta. Cu alte cuvinte, incercati sa oferiti siluetei mai mult un efect de clepsidra.  

Orice rochie care va echilibra partea superioara a corpului si va va contura usor soldurile. Aceste rochii la moda ar fi rochiile cu volane sau orice alte detalii care cresc volumul. Rochiile A-Line si talia inferioara sunt foarte magulitoare. In general, rochiile care se decoloreaza usor sunt ideale pentru tine, deoarece ajuta la echilibrarea umerilor lati.

Pentru tipurile de corpuri atletice, cu busturi mai mari, curelele groase, pantofii cu toc, rochiile cu rupere si drapaj, decolteuri in U si decolteuri in V, toate te vor ajuta sa evidentiezi curbele corpului tau si sa-ti faca bustul sa arate cat mai bine. Daca doriti sa dati corpului o forma mai feminina, alegeti o rochie cu o centura in talie.

Rochii la moda si silueata de tip mar

Femeile cu siluete de tip mar isi poarta greutatea in sectiunea lor medie si de obicei au o talie mai scurta, nedefinita si picioare subtiri. De asemenea, tipurile de corpuri cu silueta tip mar, au tendinte mai plane. 

Orice rochie care atrage atentia asupra corpului superior este o optiune buna. Stilurile cu curea, rochiile cu talie in cadere, rochiile leagan, rochiile cu un top impodobit sau o talie imperiala se potrivesc tuturor femeilor cu o astfel de silueta. Rochiile A-Line, rochiile invelite si rochiile cu fuste pline sunt, de asemenea, optiuni grozave, deoarece ajuta la ascunderea mijlocului. Un atu major al tipurilor de corp stil mar consta in  picioare, asa ca nu ezitati sa le evidentiati in rochii mai scurte.

Rochii la moda si pentru femei minione

Unii experti in stilistica creeaza, de asemenea, o categorie separata pentru femeile minione, cu un tip de corp subtire. Pentru aceste femei, ei sugereaza sa poarte rochii potrivite pentru a le accentua fizicul slab si rochii cu o centura in jurul taliei pentru a ajuta la crearea unei forme mai magulitoare. Rochiile scurte, care va permit sa aratati un picior mic, sunt ideale, iar o linie asimetrica va poate ajuta sa creati iluzia de inaltime. In cele din urma, rochiile la moda, purtate cu toc subtire, cu imprimeuri plisate sau verticale si un decolteu in V va vor ajuta sa va alungiti silueta.