Renuntati la diete, incepeti sa mancati sanatos!

Femeile incearca sa se simta bine cu corpul lor in orice moment. Cheia este de a evita dietele si de a echilibra alimentele pe care le consumam pentru a ne hrani corpul.

Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa mancam putin din toate lucrurile, sa echilibram mesele cu cele trei grupuri esentiale (cereale, legume si fructe, precum si leguminoase si alimente de origine animala) si sa nu credem ca daca lasam deoparte carbohidratii, vom pierde in greutate si vom avea corpul perfect.

Dieta dureaza toata viata

Aceasta este prima premisa. Perioada de intretinere trebuie sa dureze pe toata durata vietii, cu exceptia cazului in care se maresc nivelurile de activitate fizica. Daca aveti nevoie de 2100 de calorii pe zi si consumati 2.800, exista un surplus de depozitat. OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) s-a preocupat de transferarea cantitatii de energie necesara pe zi. Barbatii cu o viata relativ activa isi pot permite intre 2.000 si 2.500 de kilocalorii pe zi. Femeile, intre 1500 si 2000. O nedreptate de gen, dar, in acest caz, justificata de un procent mai mare, daca este cazul, de masa musculara.

Cheia este in metabolism

Veti avea intotdeauna un prieten care mananca de doua ori mai mult decat dvs. si ramane slab fara probleme. Un altul care isi petrece viata intr-o dieta si se sacrifica fara sa piarda in greutate. Cheia este in metabolismul fiecaruia. Exista specialisti care asigura ca metabolismul poate fi accelerat. Cum? In momentul micului dejun. Pe langa faptul ca ajuta la accelerarea metabolismului, micul dejun va ajuta sa pierdeti in greutate si sa preveniti atacurile de anxietate dupa-amiaza. Dar fiti atenti; pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa luati micul dejun imediat ce va treziti. Daca o faceti doua ore mai tarziu, efectul acceleratorului se va pierde.

Abuzul de diete si pastile minune

Multi oameni iau medicamente pentru a pierde in greutate sau pentru a diminua pofta de mancare sau absorbtia alimentelor, iar altii petrec cateva zile in post. Este foarte important sa tineti minte ca postul sau faptul de a manca putine grasimi, deoarece, desi la inceput parea ca pierdem in greutate, in realitate pierdem masa musculara si lichide si incetinim metabolismul. Atunci intrati in acea bucla disperata, fara sa mai pierdeti in greutate.