Recomandări de bune practici pentru crearea unui site

  • Joi, 3 Decembrie 2020
  • Internet
  • Publicat de
bune practici pentru creare site bune practici pentru creare site

Toate elementele unei pagini web, cele de grafică, de interactivitate cu vizitatorul ar trebui sa fie în concordanță de scopul paginii, cu mesajul pe care pagina web îl are de comunicat.

Acest principiu se aplica chiar și la paginile personale, care sunt în general o oglinda a creatorului lor, în mod normal ele trebuie sa reflecte personalitatea, modul de a vedea anumite lucruri, respectiv opiniile și ideile celui care le-a produs.

Mesajul pe care o pagină web trebuie să-l comunice aliniază toate elementele paginii respective, incluzând fondul, grafica, imaginile (și materialele video), textul și culoarea lui, elementele de interactivitate și în primul rând conținutul de idei.

Un web design bun ar trebui sa respecte următoarele recomandări de bune practici în domeniu:

  • compoziție ‘curată’ și atrăgătoare, fără elemente care sa deturneze atenția de la conținut;
  • grafica modernă, atractivă, în tendintele momentului, avand un raport optim între elementele vizuale și conținutul text;
  • comportament responsiv cat mai bun; în multe domenii traficul de pe dispozitivele mobile reprezinta mai mult de 75  % din totalul traficului pe site;
  • structura logică cât mai simplă a informației, ușor de parcurs astfel încât vizitatorul să ajungă rapid la paginile de interes.

Prima pagină trebuie sa se încarce repede, în cel mult 4-5 de secunde; după aceste secunde 50% din vizitatori apasă butonul BACK al browser-ului și părăsesc site-ul. Utilizatorul, (dar și algoritmul Google), nu are răbdare cu site-urile lente, mai ales pe conexiuni de date mobile.

Prea puțină grafica? Prea multă grafica? Ambele situații vor îndepărta vizitatorii de pagina dvs! În principiu, scopul imaginilor din cadrul unei pagini de web este acela de a sublinia textul sau mesajul paginii respective (cu excepția paginilor al căror scop principal este grafica). În majoritatea cazurilor grafica unei pagini nu este un scop în sine, ci un mijloc prin care se pot atinge anumite scopuri. În plus, grafica va diferi substanțial în funcție de dispozitivul (ecranul) pe care utilizatorul îl folosește.

Web-designer-ul trebuie să regaseasca un echilibru între elementele dinamice care fac site-ul atractiv și preocuparea de a produce un design web care sa permita o experiență plăcută pentru cât mai mulți utilizatori web, indiferent de dimensiunea ecranului pe care aceștia vizualizeaza site-ul.

Orice utilizator cu experiența poate face diferența între un website profesional și un website conceput de un amator. Independent de conținut, forma de prezentare a paginilor va influența indirect încrederea clientului în compania respectivă.

Realizat corect, un website profesional devine un instrument eficient care va lucra 24 de ore /zi, 365 de zile/an pentru a atrage noi clienți, a vinde produse și servicii sau a oferi suport clienților sau prospecților.

Noi la Web Activ îți stăm la dispoziție cu servicii complete de creare site și web design. Echipa noastră de profesioniști cu o experiență de peste 15 ani respectă recomandările de bune practici în web design