Pro si contra donatiilor pentru sistemul public de sanatate

  • Vineri, 15 Ianuarie 2021
  • ONG
Pro si contra donatiilor pentru sistemul public de sanatate Pro si contra donatiilor pentru sistemul public de sanatate

Primim cu totii de ani in sir indrumarea de a face o fapta buna prin sprijinirea sistemului de sanatate. E inevitabil asadar sa nu ne intrebam de ce, de ce sunt solicitate in permanenta fonduri pentru spitale si pentru tratamentul unor diferite persoane, cand lunar milioane de oameni contribuie generos la un sistem de sanatate la care nu apeleaza deseori nici zeci de ani la rand. Ce se intampla cu toate aceste contributii care ar fi putut fi alocate pentru educatia copiilor sau chiar pentru problemele noastre de sanatate, in conditiile in care aceste contributii par fara fundament din moment ce poti beneficia de o consultatie gratuita chiar si dupa luni in sir?

Donatiile catre sistemul de sanatate ne pot ajuta sa beneficiem cu adevarat de spitale si de servicii mai bune. Insa, noi consideram ca, de cealalta parte, aceste solicitari sunt de-a dreptul socante tinand cont de imprumuturile care se pretind ca se fac pentru modernizarea serviciilor si de cotizatiile aferente de care vorbeam anterior. Noua, oamenilor, nu ni se ofera niciun motiv real pentru care sa ne incredem pe deplin in sistemul medical si in modul cum sunt gestionati acesti bani care, in teorie ar trebuie a reprezinte fondul si siguranta sanatatii noastre.

In concluzie, donand poti face o fapta buna, dar e trist ca trebuie sa existe aceasta forma de ajutorare pentru a putea beneficia de lucruri firesti in aceasta lume.