Placare piscina

  • Marţi, 25 Februarie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de

Placare piscine Aspectul exterior al piscinei cantareste mult, imprimand constructiei un anumit stil, in functie de scopul pentru care a fost realizata.

Primele decizii care trebuie luate se refera la materialele din care piscina va fi construita. Desi fundul piscinei va fi din beton, peretii sai pot fi produsi din diferite materiale.

Placarea asigura aspectul unei piscine De cele mai multe ori, culoarea apei este influentata de materialele utilizate la placarea piscinelor. Materialul si stilul ales se reflecta in aspectul final al lucrarii, astfel ca este necesara acordarea unei atentii deosebite alegerii materialelor special concepute pentru placarea unei piscine.

Cu ajutorul materialelor de placare existente pe piata, orice piscina se poate transforma cu usurinta in locul ideal de relaxare, pe parcursul zilelor insorite de vara. Materiale de placare piscina

Despre piscinele din beton este cunoscut faptul ca sunt cele mai versatile din punct de vedere a finisajului bazinului, putand fi placate cu mozaic sau cu gresie pentru piscina.

Piscinele pot fi acoperite cu liner si vopsite cu o vopsea speciala (vopsea epoxidica, cu rezistenta mecanica si chimica mare). Liner-ul (membrana PVC) pentru piscine este un material etans, fabricat din PVC, care se prezinta intr-o gama larga de culori uni sau imprimate cu modele deosebite.

Liner-ul poate fi de diverse grosimi si de diferite calitati, in functie de producator.

Desi placarea peretilor cu liner este o varianta destul de scumpa, acest tip de material ‘’vine la pachet’’ cu un mare avantaj, si anume, impermeabilitatea. Liner-ul are capacitatea de a izola perfect peretii piscinei, oferind un grad mult mai ridicat de impermeabilizare piscinei.

Pe langa rolul decorativ, aceasta folie PVC se prezinta cu multiple avantaje in ceea ce priveste procesul de placare piscina: - rezistenta ridicata la intemperii si raze ultraviolete; - rezistenta mecanica ridicata; - rezistenta la perforare; - rezistenta la produsele standard folosite pentru tratarea apei din piscina. In plus, pentru placarea piscinei cu folie nu este necesara demontarea placii piscinei vechi.

Placarea cu folie este impermeabila, astfel ca hidroizolarea piscinelor ce urmeaza a fi renovate va fi indeplinita fara dificultati.

Materiale placare piscina recomandate Materialele de placare cele mai durabile, usor de curatat si elegante sunt mozaicul si gresia.

Aproximativ 80% din piscine sunt placate cu vitroceramica, si gresie. Pe de alta parte, la varianta de placare cu liner se evita astfel de probleme, gratie proprietatii de dilatare a acestuia.

Mozaicul utilizat la placare piscina este preferat, intrucat se lucreaza foarte usor, este de dimensiuni reduse si poate fi combinat in diverse moduri pentru un design de efect.

Mai mult decat atat, acesta are o rezistenta mecanica sporita si are, totodata, suprafata hidrofuga. Bazinul trebuie hidroizolat anterior placarii sau vopsirii Hidroizolatia piscinei este o sarcina importanta, care necesita atentie deosebita in proiectarea, precum si in punerea spre aplicare a unui astfel de sistem.

Este necesara asigurarea rezistentei la presiunea hidrostatica ridicata, atat negativa, cat si pozitiva primita in timp, ca de altfel, de la dilatatiile accentuate si contractiile determinate de conditiile meteorologice (caldura – inghet), ori cand piscina este golita pentru intretinere.