Pielea si problemele ei

Pielea si problemele ei Pielea si problemele ei

Stresul.

Anumiti factori specifici pot provoca eruptii cutanante (stres,praf,maternitate,pilule prost administrate).De altfel demachiantele,cremele de fata sau machiajul neadaptat tipului de pilele poate astupa porii si declanaseaza aparitia micilor cosuri.Pentru a le evita,demachiati­va cu un demachiant adaptat pielii dvs si nu hidratati decat zonele uscate ale fetei.

Soarele si cosurile:Nu va ganditi ca soarele usuca cosurile.Acest efect este doar momentan.Caldura, umiditatea si ultravioletele stimuleaza productia de sebum si ingroasa pielea, ceea ce contribuie la obsturarea porilor. In plus, soarele accelereaza imbatranirea premature si poate provoca cancer de piele. Utilizati sistematic o protectie solara buna si stimulati bronzarea utilizand cremele autobronzante.

Rezistati tentatiei sa ascundeti cosurile sub grosimea stratului de fond de ten si a anticearcanelor, care contin deseori corpi grasi.Incercati mai degraba produse care le trataza.

Acneea

Acneea va atinge uneori si va strica viata. Si, cand un adult sufera, este chiar un infern.

Sfat:consultati un bun dermatolog. Tratamentul este de durata,asa ca aveti rabdare. Este recomandata o curatare foarte minutioasa a tenului.Trebuie sa fie meticuloasa si sa nu agreseze epiderma.

Este inutil sa va dati pe fata cu alcool in speranta ca veti usca cosurile.Nu veti face decat sa agravati problema. Pentru curatare, optati pentru un sapun lichid special pentru acnee.Faceti spuma emulsionand produsul cu o perie speciala si clatiti cu multa apa pentru a elimina orice urma de sapun.

Aplicati o lotiune tonica cu ajutorul tampoanelor de bumbac si repetati operatia pana cand nu mai este nici o urma pe vata.Etapa urmatoare consta in hranirea pielii.Alegeti o crema hidratanta care sa nu fie grasa si aplicati-o usor.Schimbati des fata de perna,luati aer cat mai mult posibil (plimbari la tara) si beti multa apa, suc de lamaie sau de portocala .

Cuperoza

Este vorba de vase minuscule, capliare, care se rup ca urmare a unei protectii neadecvate ale pielii.Se pot datora conditiilor climatice, ingrijirilor neadaptate sau, pur si simplu, ereditatii.Nu va imaginati ca numai femeile au acest gen de probleme.Este o problema care atinge chiar si bebelusii.Si nu va amagiti: singurul tratament al cuperozei ramane electrocoagularea.Mai mult dezagreabil, decat dureros, acest tratament nu este prea costisitor si se practica in centrele specializate, de preferinta iarna, ca sa se evite soarele dupa sedinta.Exista o noua metoda: laserul.Acesta coaguleaza instantaneu, fara sa atinga pielea din jur. La 15 zile dupa sedinta, nu o sa aveti o fata prea aratoasa, dar cuperoza va dispare dupa 3 sedinte, intr-o luna.Putem ascunde o usoara cuperoza cu o pudra speciala, de culoare verzuie. Efectul este spectaculos

Alergiile

Rosete difuze,cosuri mici, zonele umflate anormal, urticarie?