Pasii de urmat pentru o renovare corecta

Renovarea unei locuinte fie ca vorbim de o casa,un apartament sau o garsoniera poate fi o operatiune destul de complicata, dar cu o planificare și organizare atenta, poate fi o experiența din care ai multe de invatat.

Indiferent daca doriți sa va creșteți valoarea proprietații sau pur și simplu sa faceti anumite imbunatatari sau schimbari, exista cativa pasi pe care ar trebui sa ii urmați pentru a va asigura ca veti face o renovoare care sa va multumeasca la final pe deplin.

Pasi importanti de urmati atunci cand doriti sa renovati o locuinta:

Pasul 1: Planificarea si bugetul investit

Primul pas in renovarea unei locuinte este planificarea și bugetul pe care sa il cheltuiti.

Incepeți prin a stabili ce modificari doriți sa faceți casei voastre și suma de bani pe care sunteți dispusi sa o cheltuițiti pentru realizarea acestui proiect de renovare.

Luați in considerare nevoile și preferințele voastre, precum și starea actuala a proprietații voastre.Faceți o lista cu ce anume doriti sa modificati si sa le prioritizați in funcție de bugetul și calendarul vostru de lucru.

Pasul 2: Gasiti o firma sau o echipa de meseriasi pentru aceasta lucrare

Dupa ce aveți un plan și un buget bine stabilit, urmatorul pas este sa gasiți o companie de constructie sau o echipa de meseriasi care sa realizeze renovarea locuintei voastre.

Cautați sa lucrati cu persoane cu un istoric dovedit in proiecte de succes și asigurați-va ca sunt ceea ce cautati voi. Incercati sa obțineți cat mai multe oferte și comparați-le pentru a gasi contractorul care are cea mai buna oferta raportat la pret/calitate.

Pasul 3: Obțineți toate avizele necesare inainte de a incepe orice lucrare de renovare, este important sa aveti toate actele puse la punct.

In funcție marimea proiectului este posibil sa aveți nevoie de autorizații pentru lucrari de construcție,electrice, sanitare.Verificati la autoritatile compentente din domeniul pentru a afla ce autorizații sunt necesare și cum sa le obțineți usor si sa demerati lucrarea legal.

Pasul 4: Demolare și curatare

Urmatorul pas este pregatirea santierului pentru renovare. Acest lucru poate implica lucrari de demolare pentru a indeparta corpurile vechi și structurile care nu mai sunt necesare.

Este important sa angajați pe cineva cu experientta care sa se ocupe de aceasta munca, deoarece poate fi periculoasa și necesita echipamente speciale. Dupa finalizarea lucrarilor de demolare, șantierul trebuie curațat temeinic pentru a fi pregatit pentru lucrarile de renovare.

Pasul 5: Lucrari de renovare

Cu santierul gata pregatit, nu ramane decat sa va apucati de inceperea lucrarilor.Aceastea pot include instalarea de corpuri noi, montare parche, gresie, faianta, zugravire, vopsire usi, etc

Este important sa comunicați in mod regulat cu contractorul dumneavoastra pe tot parcursul procesului de renovare pentru a va asigura ca lucrarile progreseaza si se realizeaza conform planului.

Pasul 6: Inspecția

Odata ce lucrarile de renovare sunt finalizate, este important sa aveți o inspecție finala pentru a va asigura ca totul este conform și ca lucrarea a fost finalizata conform planurilor și autorizațiilor. Inspectorul va verifica sistemele electrice și sanitare, precum și integritatea structurala a zonelor renovate.

Pasul 7: Remedii finale

Odata ce lucrarile de renovare au fost incheiate si inspectia finala realizata, urmatorul pas sunt retusurile finale.Care pot consta instalarea de noi accesorii, ansamblarea de mobilier, decoruri noi, etc