Opțiuni de finanțare corporativă: crowdfunding

 • Sâmbătă, 15 Octombrie 2022
 • Finanțe

Dacă afacerea dvs. mică necesită finanțare, dar nu se califică pentru un împrumut bancar standard, există o serie de opțiuni alternative de finanțare și creditori care vă pot ajuta. Crowdfundingul este unul dintre ele și despre el vom vorbi aici.

Folosirea unor sume modeste de fonduri de la un număr mare de oameni pentru a finanța o nouă afacere este cunoscută sub numele de crowdfunding. Crowdfunding folosește rețelele sociale și platformele de crowdfunding pentru a conecta investitori și antreprenori, cu potențialul de a încuraja antreprenoriatul prin extinderea fondului de investitori dincolo de cercul tipic de proprietari, familii și capitaliști de risc.

Cum funcționează crowdfundingul

Antreprenorii pot acum strânge sute de mii sau milioane de dolari prin crowdfunding de la oricine are bani de investit. Crowdfundingul permite oricui are o idee să o prezinte unui grup de investitori dornici.

Un individ care încerca să dezvolte un nou fel de salată de cartofi a fost una dintre cele mai amuzante aventuri de a obține bani. Scopul său a fost să strângă 10 dolari, dar a ajuns să strângă peste 55.000 dolari de la 6.911 susținători. Există sute de proiecte din care să alegeți, iar investitorii pot contribui cu doar 10 USD. Site-urile de crowdfunding fac bani luând o parte din fondurile strânse.

Tipi în crowdfunding

Cele mai comune două semnificații ale expresiei sunt crowdfunding de către start-up-uri care doresc să lanseze un produs sau serviciu, precum și crowdfunding de către persoane care au suferit un dezastru. Mulți oameni care au fost afectați de un dezastru natural, o factură medicală mare sau un alt accident catastrofal, cum ar fi un incendiu în casă, au obținut asistență financiară pe care altfel nu l-ar fi primit.

Unele platforme de crowdfunding, cum ar fi Patron și Substack, au extins domeniul de aplicare al crowdfunding-ului în ultimii ani pentru a oferi o metodă pentru oamenii creativi - artiști, scriitori, muzicieni și podcastori - pentru a-și continua munca creativă, obținând în același timp un flux constant de venituri.

Site-uri populare de crowdfunding

Site-urile web de crowdfunding precum Kickstarter, Indiegogo și GoFundMe atrag sute de mii de oameni care speră să creeze sau să sprijine următorul lucru important.

 • GoFundMe
 • Kickstarter
 • Indacogo
 • Avantajele și dezavantajele crowdfunding-ului

  Potențialul de a oferi acces la un set mai larg și mai divers de investitori / susținători este cel mai evident beneficiu al finanțării participative pentru un start-up sau un individ. Datorită utilizării pe scară largă a rețelelor sociale, platformele de crowdfunding sunt o modalitate excelentă pentru companii și persoane de a-și extinde audiența, primind în același timp finanțarea de care au nevoie.

  În plus, multe inițiative de crowdfunding oferă stimulente investitorilor; de exemplu, investitorii pot participa la introducerea unui nou produs sau pot primi un cadou în schimbul contribuției lor. De exemplu, producătorul unui săpun nou cu grăsime de slănină poate trimite un baton gratuit fiecăruia dintre investitorii săi. Jocurile video sunt o investiție populară în crowdfunding în rândul jucătorilor, care sunt adesea recompensați cu acces timpuriu la joc.

  Potențialele daune aduse reputației sau afacerii dumneavoastră cauzate de „recursul” la crowdfunding, taxele asociate site-ului de crowdfunding și, cel puțin pe unele platforme, dacă nu vă atingeți obiectivul de finanțare, fondurile promise vor fi returnate investitorilor dvs. si nu vei primi nimic.