Optimizare SEO - beneficiile si timpul de lucru

  • Vineri, 7 Februarie 2020
  • Internet
  • Publicat de
Optimizare SEO Optimizare SEO

Despre optimizare SEO se discuta atunci cand dorim optimizarea unui site, a unui blog sau a unui magazin online. La fel ca orice munca de optimizare, SEO presupune un buget, energie si timp alocat. Pentru a intelege ce presupune servicii SEO pentru un site de prezentare simplu construit in wordpress va prezentam informatiile urmatoare. 

Optimizare SEO - beneficiile

Cand alegem o sarcina de optimizare pentru un site ne gandim la beneficii. In functie de cat de promitatoare sunt beneficiile pentru platforma noastra (site, blog, magazin) ne concentram energie spre acel proiect. 

Optimizarea pentru motoarele de cautare aduce beneficii precum: crestere numarul de vizitatori pentru site-ul nostru. Fiind vorba despre un site web simplu de prezentare in wordpress nu ne gandim la vanzari. Insa, prezentand serviciile noastre cat mai multor vizitatori web, ne putem astepta la cresterea numarului de persoane care ne contacteaza firma. Acest numar de vizitatori creste in mod firesc pe masura ce site-ul nostru ajunge mai sus in rezultatele organice ale motorului de cautare. 

Atunci cand site-ul nostru este corect optimizat motorul de cautare (Google, cel mai frecvent) poate citi fiecare pagina a site-ului nostru cu usurinta. In cazul in care nu facem optimizare SEO pentru fiecare pagina a site-ului ne putem confrunta cu surprize neplacuta: pagini neindexate din cauza continutului sau setarilor necorespunzatoare. 

Optimizarea SEO - timpul de lucru

Al doilea lucru de tinut in minte atunci cand pornim o campanie de optimizare SEO este timpul alocat pana vedem rezultate. Rezultatele apar treptat in SEO. Pe masura ce alocam timp si rabdare vom descoperi cresterea organica a site-ului nostru de prezentare. 

Nu putem compare optimizarea SEO cu reclamele platite (precum Google ads). Aceste mijloace de a aduce trafic catre site-ul nostru sunt diferite. Alocati cateva luni de zile, minim 6 luni, pentru a lasa procesul de optimizare sa isi faca cresterea natural si organic. 

Lucrati corespunzator ghidului de la Google pentru a construi continut si veti fi surprinsi de cresterea organica. Scrieti continutul site-ului, prezentarea serviciilor sau a echipei dumneavoastra avand intotdeauna in minte utilizatorii dumneavoastra. Adresati-va si folositi termenii normali pe care oamenii ii folosesc pentru a vorbi despre afacerea dumneavoastra. 

Wordpress este o platforma usor de folosit. Pentru SEO pe wordpress aveti diverse optiuni de plug-in uri care va ghideaza pas cu pas. Trebuie doar sa aveti timpul necesar descoperii acestor noi tipuri de unelte. 

Optimizarea SEO se face avand in vedere beneficiile si timpul de lucru. Daca nu sunteti dispusi sa alocati inca minim 6 luni pentru a lasa cresterea sa se petreaca natural atunci apelati la alte metode de a aduce trafic pe site-ul dumneavoastra.