Semnificatia numelui si prenumelui - Numerologie

  • Marţi, 26 Noiembrie 2019
  • Diverse
numerologie numerologie

La fel ca si data noastra de nastere, Influenta numelui si a prenumelui este la extrem de importanta asupra evolutiei noastre in viata.

In numerologie, fiecarei litere ii corespunde o cifra, astfel incat, noi cifrand numele persoanei vom obtine la final o singura cifra, cifra care influenteaza in mod pozitiv sau negativ (dupa caz) destinul nostru.

Conform site-ului eDestin, dupa unele numerologii, la calcularea cifrei dupa numele persoanei, se ia in calcul numele pe care il purtati in acte. Asta se refera la cei care casatorindu-se isi schimba numele de familie sau pur si simplu isi schimba numele de familie sau prenumele din orice alt motiv.  Este clar ca orice schimbare de acest fel va aduce modificari in viata dumneavoastra dupa caz.

In viata unei persoane, numele de familie are o importanta secundara iar prenumele are o influenta activa asupra comportamentului acesteia.

Calcularea acestei cifre se face ca si la cifra destinului prin adunare succesiva pana ibtinem o cifra intre 1 si 9, dar daca obtinem un total de 11, 22 sau 33 nu mai reduceti, aceasta ramanand asa, fiind "cifre maestru".

Iata in continuare un tabel cu corespondenta dintre cifre si litere;

1= A, J, S    

2= B, K, T    

3= C, L, U    

4= D, M, V    

5= E, N, W     

6= F, O, X  

7= G, P, Y    

8= H, Q, Z    

9= I, R

Sa luam exemplul cu Maria Popa: 

P O P A   M A R I A 

7 6 7 1   4 1 9 9 1  

7+6+7+1=21; 2+1=3 POPA=3

4+1+9+9+1=24; 2+4=6 MARIA=6

7+6+7+1+4+1+9+9+1=45; 4+5=9 POPA MARIA=9

Suma vocalelor numelui reprezinta aspiratiile noastre intime, dorintele profunde, "eul" ascuns, iar suma consoanelor numelui priveste realizarile concrete din viata sociala si profesionala. In ansamblu numele reprezinta expresia in general a persoanei.

La fel de important este de urmarit daca din componenta ciftata a numelui subiectului se observa lipsa unor numere; aceasta are deasemenea o influenta asupra comportamentului persoanei.

Conform specialistilor in numerologia numelui, cifra lipsa reprezinta o lectie pe care trebuie sa o invatati ca sa puteti avea realizari mai bune.                         

Sa ne intoacem la exemplul Maria Popa.

Numarul 1: 3 ori  

Numarul 2: 0 lipsa    

Numarul 3: 0 lipsa    

Numarul 4: 1 data

Numarul 5: 0 lipsa    

Numarul 6: 1 data    

Numarul 7: 2 ori     

Numarul 8: 0 lipsa

Numarul 9: 2 ori

Asadar, subiectul nostru va avea probleme cu cifrele 2,3,5 si 8.

Ce inseamna cifrele:

2=dificultate in asociere

3=lipsa de adaptare

5=sedentarism, lipsa de adaptare la schimbari

8=dificultati in mentinerea echilibrului pe plan material