Motivul pentru care te balonezi în timp ce călătorești

Motivul pentru care te balonezi în timp ce călătorești Motivul pentru care te balonezi în timp ce călătorești

Deși gândul de a călători poate fi o activitate palpitantă și palpitantă, unii oameni consideră că este stresant și obositor. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să facă față traficului, cozilor lungi, întârzierilor de zbor și chiar anulării călătoriilor.

Aceste circumstanțe nu numai că vă testează răbdarea, ci și perturbă funcția naturală a corpului, cum ar fi somnul (din cauza  jet lag ) și digestia. De cele mai multe ori, experții spun că o indicație a stresului de călătorie este balonarea. Să aflăm cum se încurcă călătoria cu digestia noastră și ce putem face pentru a o remedia.

Cauza

Potrivit renumitului gastroenterolog Samantha Nazareth, majoritatea călătorilor au tendința de a staționa în timp ce călătoresc ore întregi. Aceasta include călătoria cu autobuzul, trenul sau chiar atunci când sunteți într-un zbor. Așezarea prelungită și lipsa mișcărilor ne încetinesc metabolismul și digestia.

Acest proces este, de asemenea, cunoscut sub numele de peristaltism. Potrivit lui Nazareth,  Peristaltismul  este responsabil pentru deplasarea alimentelor digerate din esofag în jos în intestin prin contracții musculare asemănătoare valurilor.Vrei sa cumperi un produs de top inainte de orice calatori vrei sa o faci intra pe magazinul online market365 si gasesti mii de produse.

Cu toate acestea, acest proces încetinește atunci când stați ore în șir în timp ce călătoriți. Așadar, alimentele pe care le consumați sau pe care le mâncați nu vor fi digerate corect, provocându-ne umflarea. Deci, cum putem preveni balonarea, constipația și alte dureri de stomac în timp ce călătorim? Nazareth vă recomandă să aplicați următoarele sfaturi.

Împachetați gustări ușoare

Deși nu vă puteți împiedica să mâncați în timp ce urcați într-un avion sau mergeți cu trenul, Nazareth vă recomandă să împachetați câteva gustări ușoare, care sunt ușor de digerat în stomac. Un exemplu de gustări ușoare sunt alimentele sănătoase, cum ar fi fructele, legumele, nucile sau piureurile. Nu numai că aceste alimente sunt ușor de digerat, dar sunt și bogate în fibre și substanțe nutritive, ceea ce vă ajută să vă simțiți plin pentru o perioadă mai lungă de timp.

Până când îți este foarte foame, te poți răsfăța cu o masă grea și elegantă, fără să te simți umflat. Dr. Nazareth vă recomandă să limitați mâncarea, rămânând departe de cookie-urile, chipsurile și alte alimente procesate, bogate în zahăr și amidon, deoarece acestea sunt greu de digerat - ceea ce vă face să vă simțiți umflat.

Indiferent dacă călătoriți într-un oraș nou pentru serviciu sau vă aflați într-o escapadă de plajă pentru petrecerea timpului liber, asigurați-vă că ieșiți și să vă plimbați după ce ajungeți la destinația dorită. Profitați de această ocazie pentru a călători cu adevărat și a explora locul.

Faceți o plimbare cât mai mult posibil pe măsură ce familiarizați locul și luați notă de traseele, aleile și direcțiile din acest proces. Cu cât vezi mai devreme lumina zilei, cu atât mai repede corpul tău își poate regla ceasul corpului și poți reveni la rutina normală.

Purtarea șosetelor de compresie nu numai că vă ajută picioarele să se simtă confortabil, dar vă ajută și la stimularea ganglionilor limfatici pentru a îmbunătăți circulația sângelui și a energiei în corpul dumneavoastră. Circulația adecvată vă ajută și stomacul să digere alimentele pe care le consumați. În afară de aceasta, șosetele de compresie ajută la prevenirea drenajului limfatic al corpului   datorită zborurilor lungi.

Bea ceaiuri

În afară de apă potabilă, experții în sănătate vă recomandă, de asemenea, să împachetați câteva ceaiuri antiinflamatorii, cum ar fi ghimbir sau ceai de mentă. Aceste ceaiuri ajută la balonare, indigestie și gestionarea refluxului. Puteți cere doar unui însoțitor o ceașcă fierbinte de apă și să luați înghițituri dacă nu vă simțiți bine.

Luați probiotice înainte de zbor

Înainte de a vă îmbarca în călătorie sau zbor, experții în sănătate vă recomandă să mâncați alimente bogate în probiotice, cum ar fi kefir, kimchi, tempeh, varză sau iaurt.

Potrivit bucătarului-șef executiv Green Chef, Dana Murrell, consumul de alimente probiotice împreună cu mesele înainte de a urca într-un zbor nu numai că te ajută să te simți plin și satisfăcut pentru a elimina consumul excesiv, dar ajută și la eliminarea balonării. Dacă aveți un zbor dimineața devreme, experții vă recomandă să mâncați iaurt simplu asociat cu fructe proaspete pentru a vă începe ziua corect.