Mergi cu motocicleta? 4 beneficii pentru sanatate

scote motocicleta la plimbare scote motocicleta la plimbare

Ai auzit vreodata expresia "elibereaza-ti mintea si restul va veni de la sine?" Ei bine, aceasta vorba este valabila si atunci cand ne uitam la beneficiile pe termen lung pe care le aduce o relatie sanatoasa cu o motocicleta. Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant. Doar gandeste-te la modul in care avantajele conducerii unei motociclete incepe sa interfereze cu creierul. Doar asigura-te ca atunci cand mergi cu motocicleta ai protectia necesara.

1. Cresterea puterii creierului atunci cand conduci o motocicleta

Toti ravnim dupa un corp perfect tonifiat, dar sa nu uitam sa apreciem rolul important pe care il joaca creierul activ si sanatos in atingerea obiectivelor noastre fizice. Alege sa nu conduci o masina, ci mai degraba motocicleta din acest punct de vedere. Cand stai in masina, corpul este sedentar - aproape in totalitate in repaus. Cu toate acestea, cand mergi pe o motocicleta e nevoie de efort fizic si mental. Din punct de vedere mental, o motocicleta activeaza zonele prefrontale ale creierului - cu alte cuvinte, concentratia necesara in timpul calatoriei tine creierul in functionare la nivel optim. Poate chiar sa stabileasca niveluri mai ridicate ale functiei cognitive.

2. Imbunatatirea sanatatii mintale atunci cand mergi cu motocicleta

In afara faptului ca iti mentii creierul in functionare la nivel optim, s-a demonstrat ca mersul pe motocicleta influenteaza pozitiv sanatatea mintala. Starea ta se imbunatateste si stresul se reduce pe masura ce lasi cadre pitoresti in spate. De fiecare data cand accelerezi pe motocicleta, simti o doza puternica de adrenalina. Asta deoarece corpul elibereaza endorfine, care dau o stare de spirit grozava. Adauga la toate acestea expunerea crescuta la soare si la vitamina D suplimentara, iar in final vei avea o minte fericita si sanatoasa. Mersul pe motocicleta aduce cu sine numeroase beneficii fizice, dar si mentale.

3. Mersul pe motocicleta poate tonifia genunchii si coapsele.

Decat sa petreci cateva ore in sala de fitness facand exercitii istovitoare, exista alternativa de a merge cu motocicleta. Aceasta activitate implica utilizarea genunchilor si a coapselor, fara sa te chinuie prea mult. In timp, cei putea sa-ti finisezi muschii fara durere.

4. Mersul pe motocicleta ajuta la arderea caloriilor

Calatoria cu motocicleta necesita efort, mai ales daca gandim in comparativ cu mersul cu masina. Este un antrenament fizic si mental, creste sensibilitatea la insulina, ceea ce ajuta metabolismul si arderea caloriilor. In final, vei acumula mai putina grasime.

 

Acestea au fost cele 4 avantaje pentru care se merita sa scoti motocicleta la plimbare ori de cate ori ai ocazia.