Lucruri pe care persoanele increzatoare le fac diferit intr-o relatie

Increderea de sine este o conditie necesara pentru relatiile sanatoase, stima de sine nedezvoltata fiind cauza numarul unu a relatiilor nesanatoase. Increderea de sine nu este o nevoie esentiala, cum ar fi mancare sau apa, dar este un supliment care va poate imbunatati dramatic viata, sau te poate mentine necontenit si neimplinit. Cert este ca poti lasa sa vina la fel de multa dragoste din afara pe cat simti pe dinauntru. Daca nu te simtiti bine cu in legatura cu tine, nu vei crede cu adevarat ca altcineva te poate iubi si vei cauta in permanenta ca cealalta persoana sa renunte, validand astfel faptul ca esti nevrednic de iubire.

Stima de sine slaba este ceea ce ne prinde in relatii proaste, ceea ce saboteaza relatiile noi si ceea ce ne determina sa ne simtim atat de devastati si terminati cand se termina o relatie.

Stima de sine nu provine din saruturi sau repetand ,,Ma iubesc" in fiecare zi. Este nevoie de timp si de munca si nu este intotdeauna usor. Calea fiecaruia va fi diferita, dar indiferent de orice, avand o imagine despre cum arata stima de sine dezvoltata, este util si te poate ajuta sa iti dai seama de partile la care ar trebui sa mai lucrezi.

A avea o stima de sine dezvoltata nu garanteaza o relatie fericita, dar te doteaza cu abilitatile de a identifica ceea ce iti doresti si de a-ti da seama daca partenerul ales te merita sau nu. Iata cateva lucruri pe care oamenii cu o stima de sine dezvoltata le fac diferit in relatiile lor:

O femeie increzatoare nu analizeaza daca partenerul o place - presupune ca da.

Persoanele increzatoare cred ca sunt demne de dragoste si nu se intreaba ce simte partenerul despre ele. Ele stiu ca sunt bune, competente si iubitoare si au incredere ca persoana potrivita pentru ele va vedea acest lucru.

Nu isi acorda valoarea in ceea ce gandeste un tip si, in consecinta, nu se simte stresata si nelinistita atunci cand sentimentele unui partener sunt neclare. In schimb, ea presupune ca partenerul o place si e capabil sa fie prezent in relatie si sa se bucure de ea, fara a se impiedica de frici si indoieli.

Femeile increzatoare folosesc jucarii sexuale in dormitor, jucariile sexuale nu trebuie sa fie infricosatoare si exista o multime de optiuni care le ofera ambilor parteneri placere mai degraba decat doar unuia dintre ei. Atata timp cat vorbesti despre asta in prealabil si nu iti iei partenerul prin surprindere, o jucarie sexuala poate aduce un plus deosebit in dormitor (vezi jucarii sexuale pentru el si pentru ea la reducere).

Persoanele increzatoare isi dau seama daca o relatie se strica, pentru ca nu a fost corect, nu pentru ca au facut ceva gresit.

Nu toata lumea se potriveste si, uneori, doua persoane sunt doar incompatibile. Acest lucru nu inseamna ca vreuna dintre ele sa fie defectuoasa sau rea - uneori, pur si simplu nu se potrivesc. Femeile increzatoare nu o iau personal atunci cand un barbat nu doreste o relatie romantica. Isi dau seama ca nu se potrivesc si merg mai departe, cu increderea de sine intacta.

Daca o femeie este nesigura si un barbat o paraseste, poate sa devina obsedata, sa analizeze si sa redea fiecare interactiune in incercarea de a descoperi ce a facut gresit. Poate sa stie, la nivel constient, ca pur si simplu nu a fost o potrivire, dar in profunzime, se gandeste distructiv ca ea este problema.

Femeile increzatoare stabilesc granite sanatoase.

Limitele personale increzatoare merg mana in mana. A avea granite puternice inseamna ca ai prioritate pentru nevoile si emotiile tale si nu iti asumi responsabilitatea pentru nevoile si emotiile altcuiva. Femeile increzatoare stiu ce vor si nu vor accepta si nu permit sa fie presate sau obligate sa faca lucruri pe care nu doresc sa le faca. Acestea actioneaza in conformitate cu cine sunt si nu-si schimba comportamentul pentru un barbat sau sa faca lucruri doar pentru a-l mentine interesat si fericit pe partener.