Legi ciudate din lumea larga

  • Sâmbătă, 19 Iunie 2021
  • Lege
Legi ciudate din lumea larga Legi ciudate din lumea larga

Călătoria ne permite să explorăm lumea din perspectiva celorlalți. Încercăm să vedem diferite bucătării, limbi, îmbrăcăminte, stiluri de viață și să întâlnim oameni interesanți. Însă un lucru pe care noii călători nu îl așteaptă este prezența unor legi bizare în țările pe care le vizitam, iar necunoașterea legii nu este o scuză.

Acesta este unul dintre cele mai mari motive pentru care atât de mulți oameni se confruntă cu probleme în țări străine făcând lucruri care sunt complet legale în țara lor de origine, dar demne de cinci ani de închisoare în altă parte. 

Iată cinci astfel de legi care vă ajută să vă faceți o idee despre ce să vă așteptați.

in Japonia nu poti fi gras

Acest lucru poate veni ca un șoc pentru mulți dintre voi care ați asociat (pe bună dreptate) luptători de sumo în Japonia, care sunt cunoscuți pentru burțile lor proeminente și structura largă. Însă Japonia, în realitate, este foarte conștientă de greutate, întrucât țara a făcut legea în 2009 să aibă o talie sub un anumit punct de referință: 31 ”în cazul bărbaților și 35” în cazul femeilor. Din fericire, legea se aplică numai celor care au peste 40 de ani.

ELVEȚIA nu permite spalarea toaletei dupa ora 22.00

Premisa din spatele acestei legi este poluarea fonică. Elvețienii cred că spălarea toaletei este deranjantă pentru vecini după ora 22 și, pentru a face oamenii să evite să o facă, au adoptat o lege care interzice practica.

Legea se aplică doar persoanelor care locuiesc în apartamente pentru moment, dar se poate extinde și celor care locuiesc în alte spații publice. A fi prins poate părea imposibil, dar rețineți că vecinii au dreptul să depună o plângere împotriva dvs. dacă o aud.

uitarea zilei de nastere a sotiei este ilegala in Samoa

Această mică insulă este cunoscută pentru pădurea tropicală și cascadele sale și mulți oameni vizitează frumoasa sa plajă Aganoa în fiecare an. Dar un mic fapt pe care majoritatea călătorilor nu îl cunosc este că, dacă își uită ziua de naștere a soției în timp ce se aflau pe insulă, încalcă legea locală. Localnicii sunt conștienți de acest lucru și iau măsuri suplimentare pentru a se asigura că nu uită acest lucru, deoarece dacă soția lor se plânge autorităților, aceasta ar putea duce la probleme.

AUTOSTRADA DIN GERMANIA VĂ INTERZICE SĂ RĂMÂNEȚI FĂRĂ COMBUSTIBIL

Germania este cunoscută pentru mașinile sale uimitoare și infrastructura rutieră, iar Autostrada este bijuteria coroanei. Sistemul complex de autostrăzi permite vehiculelor să circule la 81 mph în unele patch-uri, dar multe patch-uri nu au deloc limită de viteză.

Acest lucru îl face un drum pe care pasagerii le place să călătorească. Cu toate acestea, dacă mașina dvs. consumă puțin combustibil, este foarte recomandat să stați departe de autostrada Autobahn. Rămânerea fără combustibil va duce la amenzi, deoarece este considerată o infracțiune de către autorități.

DE CE ESTE IMPORTANT SĂ CUNOAȘTEȚI LEGEA LOCALĂ?

Călătorii frecvenți sunt precauți să se țină la curent cu legea locală a țării pe care urmează să o viziteze, deoarece ignoranța legii nu este o apărare valabilă în instanță. O căutare simplă pe Google referitoare la legislația locală este o educație bună, dar dacă sunteți pe cale să faceți ceva despre care știți că s-ar putea să nu fie legal în țara pe care urmează să o vizitați, asigurați-vă că verificați mai întâi legalitatea acesteia online.

Poveștile despre oameni care au fost închiși în țări străine sunt știri regulate în destinații frecvent călătorite, pentru infracțiuni atât mari, cât și mici. De exemplu, consumul de alcool este legal în SUA, dar chiar și posesia acestuia este ilegală în multe țări, în special în țările musulmane. Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău, nu?