Invata sa canti sub dus the show must go on

  • Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
  • Artă
Invata sa canti sub dus the show must go on Invata sa canti sub dus the show must go on

Emiteti sunete guturale, imitand pe taietorul de lemne scandinav obisnuit.La inceput, vocea rişca sa va fie voalata sau sparta, dar, datorita caldurii, problema ar trebui sa se rezolve repede. Daca totusi nu era cazul, nu insistati… v-ati strica organul…

Dupa ce v-ati incalzit bine vocea, va trebui sa va lansati in batalia grea impotriva aparentei nimicnicii a vietii.Proasta dispozitie este o perspectiva a mintii si, fara indoiala, chiar o stare de spirit.Singurul mod de a o rapune si de a o face tandari este de a lupta corp la corp cu ea.Ca un luptator greco-roman, in tinuta cea mai simpla, atacati-va proasta dispozitie.

Cum simtiti ca a venit momentul, aruncati-va in apa (ceea ce poate parea paradoxal, din moment ce deja sunteti in apa), cantati.Lasati-va in voia inspiratiei voastre matinale: cantece inventate de voi, clasice, arii la moda, in baie sunt prezente toate gusturile.Daca sunteti timizi, ca sa va lansati pentru prima oara, alegeti o bucata pe care o cantati in coloniile de vacanta, care va va trezi amintiri placute si va va face sa radeti, decomplexandu-va.

Puneti in cantec tot ce va sta pe inima, ce credeti sau doriti pentru aceasta zi.

Compuneti-va oda la dus. Alegeti cantece vesele si pline de vioiciune, care va fac activi.

Bun, este deja distractie in toata regula, acum un mic efort pentru a face din acest moment areabil o adevarata reusita.Folositi-va imaginatia si iesiti pentru cateva momente din realitate. Nu este vorba de o fuga in viitor, ci de o arma pentru a va regasi increderea in sine si:a va bucura din plin de ziva voastra.

Imaginati-va, de exemplu, ca sunteti interpretul unui grup a carui melodie o cantati. Mai puteti sisa jucati rolul chitaristului, al basistului, al saxofonistului… Bineinteles, sunteti un virtuoz si excelati in solo-uri.

Transportati-va mental in locul sugerat de cantec, sau intr-un loc asociat cu aceasta muzica.poate canta cu usurinta „Oh happy days”, imaginandu-va in grupul Gospel.La fel, pentru amatorii de clasica, puteti, pur si simplu, sa va imaginati in fata marii orchestre din Viena, in friintea ei sau in sala, ca simpli spectatori

Acum vine un moment foarte delicat: cel al iesirii de la dus! Ajungem aici la un alt moment­cheie al diminetii.Reusita acesteia din urma depinde de el. Asa ca trebuie sa treceti inainte si se continuati sa va bateti; nu, proasta dispozitie nu va pune stapanire pe voi!

AVeti grija sa aveti un prosop la indemana.Daca aveti posibilitatea,puneti-I sa se incalzeasca pe un radiator potrivit, veti ramane, astfel, cateva minute in plus intr-un mediu molcut.

Iesiti energic, dar si fara a va brusca.Evitati figurile acrobatice, primejdioase intr-o baie.Continuati sa cantati… cum spun englezii, „the show must go on”.

Imediat ce v-ati incalzit si v-ati uscat, dati drumul la muzica pentru a pastra ambianta, dar fara ca din acest motiv sa abuzati de rabdarea celor din jur.

Si iata-va, proaspeti, gata de plecare pentru a lua cu asalt lumea, cu surasul pe buze.Bineinteles, nu sunteti nici Hendrix,nici Karajan, dar sunteti relaxati, ceea ce deja nu este prea rau… Pe maine… la dus!