Fiecare contribuabil englez contribuie la finanțarea familiei regale

Fiecare contribuabil englez contribuie la finanțarea familiei regale Fiecare contribuabil englez contribuie la finanțarea familiei regale

Majoritatea oamenilor sunt de părere că o mulțime de bani ai contribuabililor trebuie să meargă pentru finanțarea monarhiei britanice. Conform raportului financiar publicat recent, aceștia au plătit până la 104 milioane de dolari pentru Casa Regală.

Raportul este publicat anual și detaliază tot ceea ce își cheltuiesc banii reali, începând cu cheltuielile reginei. De data aceasta, raportul a venit în iunie, detaliind cheltuielile regale din aprilie 2018 până în martie 2019.

42 de milioane de dolari pentru renovări

Un total de 42 de milioane de dolari au fost folosiți pentru renovări la Palatul Buckingham și la reședințele atât ale prințului William, cât și ale prințului Harry, în timp ce familia regală a cheltuit 1,2 milioane de dolari călătorind în străinătate.

Pentru a pune acest lucru într-un context mai amplu, 3,4 milioane de dolari au fost imediat investiți în renovarea aripii de est a Palatului, întregul proces necesitând eliberarea imediată a întregii aripi atât de către personal cât și de Regină. S-a spus că această parte a Palatului este deosebit de vulnerabilă la foc și apă, de unde înlocuirea atât de necesară a infrastructurii mecanice și electrice.

Ca parte a renovării, s-au economisit 19,3 milioane de dolari pentru utilizare viitoare. Acest lucru se datorează faptului că întregul proces este de așteptat să fie un proiect de un deceniu și nu ar fi înțelept să supraîncărcați contribuabilul.

Trebuie să știți deja că cuplul Sussex s-a mutat în Frogmore Cottage  având în vedere hype-ul din jurul relației lor. Conform raportului financiar, cinci din cele zece dormitoare din conac nu erau în cele mai bune condiții și, ca atare, aveau nevoie de o lustruire. Acest lucru a necesitat o finanțare totală de 3 milioane de dolari pentru a face locuința potrivită pentru un prinț și fiul său nou-născut.

În timp ce Harry și Meghan s-au mutat la Frogmore, William și Kate au rămas în Palatul Kensington. Calea de acces a Palatului nu era în cele mai bune condiții, iar Old Stables, o cabană pe aceste motive, avea nevoie de o muncă pentru pregătirea prințului Richard (vărul reginei) care se mută cu familia sa. S-au folosit 1,7 milioane de dolari pentru a se asigura că totul la Kensington a fost în cea mai bună stare posibilă.

Salariu

Evident, membrii personalului care deservesc membrii familiei primesc o taxă frumoasă. În mod colectiv, li s-a plătit un total de 29,5 milioane de dolari pentru serviciile oferite reginei și întregul raport. Angajații bărbați față de femei erau relativ echilibrați, având în vedere că gospodăria avea 276 și, respectiv, 279 de membri de fiecare gen.

Angajamentele oficiale din Marea Britanie aranjate de regină și restul familiei ei le-au costat mult peste 19.000 de dolari, ceea ce poate să nu pară prea mult, dar având în vedere că au existat 3.200 de angajamente în total, costul se adaugă rapid.

În calitatea sa de regină, Elisabeta a II-a a participat activ la 140 dintre acestea. Printre aceștia se afla gazda președintelui Trump de două ori.

Pentru călătoriile în străinătate, cele 1,2 milioane de dolari au fost utilizate în mod corespunzător. Înainte de a se face orice aranjamente de călătorie, factorii care au fost considerați includeau siguranța, timpul și impactul asupra mediului al mijloacelor, a relevat raportul.

Cuplul din Sussex a cheltuit 103.000 de dolari făcând turnee în Tonga și Fiji pentru afaceri oficiale regale, în timp ce prințul Charles și soția sa au cheltuit 532.000 de dolari pentru cele douăsprezece zile petrecute în Caraibe . Camilla și Charles au vizitat, de asemenea, Africa (Nigeria, Gambia și Ghana), cheltuind 274.700 de dolari în timp ce se aflau acolo, înainte de a pleca în Franța și Grecia în detrimentul a 202.200 de dolar