Experiente in aer liber in aceasta vara

  • Vineri, 24 Iulie 2020
  • Turism
  • Publicat de
Experiente in aer liber in aceasta vara Experiente in aer liber in aceasta vara

Sarbatorile in aer liber au o dubla remiza in acest sezon de vara: vremea calda, plus sansele crescute de a exersa distanta sociala necesara. Exista o multime de optiuni pentru a satisface o gama larga de gusturi, de la fani care urca pe munte pana la cei care prefera sa exploreze peisaje minunate pe jos. Prezentam mai jos cateva sugestii.

Rezervatia naturala de bizoni

Comuna Armenis, in judetul Caras-Severin, in regiunea Banatului de Vest a Romaniei, este un loc perfect pentru a merge pe urmele bizonului. Animalul maiestuos, care a disparut din Romania in urma cu aproximativ 200 de ani, a fost reintrodus cu succes in ultimii ani in zona, precum si in judetele Neamt si Hunedoara si Muntii Fagaras. Cei care au ales aceasta activitate se pot bucura, de asemenea, de cazare intr-o tabara cu corturi, cu mancare de provenienta locala si timp liber la Observatorul din zona.

Plimbare cu balonul cu aer cald in Covasna

X Balloon Transylvania, din Targu Secuiesc, ofera plimbari cu balon cu aer cald. Cerul albastru, peisajele frumoase, aerul curat, proaspat si rasaritele uimitoare sunt oferite. In luna martie, pe fondul incertitudinii pandemiei coronavirusului, agentia turistica a oferit un discount de 25% clientilor care au acceptat sa rezerve si sa plateasca experienta in avans. Plimbarile dureaza aproximativ o ora si pot fi rezervate online.

Urcarea pe Via Ferrata Vadu Crisului, in Bihor

Persoanele mai aventuroase si mai antrenate pot incerca sa urce pe Via Ferrata Vadu Crisului din judetul Bihor. Este un traseu spectaculos, oferind vederi uimitoare asupra defileului. Poteca este una destul de dificila, iar Salvamont Bihor, serviciul de salvare montana din judet, il recomanda persoanelor care au incercat prin rutele sale inainte, sunt mai vechi de 16 ani si sunt insotite de ghizi. Poteca poate fi parcursa intre 1 si 3 ore.

Pentru un weekend sau un sejur mai lung, intreaga zona ofera o multitudine de activitati, de la vizitarea numeroaselor pesteri din Muntii Padurea Craiului, urcare, drumetii si mersul cu bicicleta pana la rafting pe Crisul Repede.

Vadu Crisului este situat la aproximativ 54 km est de Oradea, pe ruta Tileag - Alesd - Topa de Cris. Cei care sosesc cu masina o pot lasa aproape de sala de sport din satul Vadu Crisului. Operatorul feroviar de stat CFR face legatura intre Vadu Crisului si Oradea sau Cluj-Napoca.

Trseele Via Ferrata sunt disponibile si din judetul Harghita. Via Ferrata Wild Ferenc, in muntele Suhardul Mic, in apropiere de Lacul Rosu, are o lungime de aproximativ 200 de metri, la fel ca „Pericolul de capra” via Ferrata, in muntele Harghita-Madaras. La randul sau, Via Ferrata Piatra soimilor are un traseu de escalada de aproximativ 150 de metri, incluzand un pod suspendat de 15 metri si o sectiune verticala cu trepte de 15 metri.