De ce avem nevoie de calciu și magneziu pentru o sănătate bună

De ce avem nevoie de calciu și magneziu pentru o sănătate bună De ce avem nevoie de calciu și magneziu pentru o sănătate bună

Calciul și magneziul sunt bune pentru sănătatea oaselor. Aceste două minerale sunt, de asemenea, importante pentru funcțiile esențiale ale corpului. 

Aceste minerale trebuie să lucreze în tandem pentru a fi pe deplin eficiente pe această pagină vă explicăm:

  • rolul pe care îl joacă magneziul și calciul în menținerea unui corp sănătos
  • de ce magneziul este cheia modului în care corpul folosește calciul

Magneziu

Suplimentele de magneziu ajută la formarea oaselor și ca aestea să rămână puternice. El permite ca micile cristale minerale care cuprind o parte din structura osoasă să crească în densitate și să câștige putere. Magneziul este bun pentru a permite oaselor să absoarbă mai ușor calciul.

Pe lângă întărirea scheletului, beneficiile magneziului includ:

Stabilirea unui impuls natural de energie datorită metabolismului care produce energie

  • Funcția musculară sănătoasă
  • Echilibrul electrolitic
  • Funcționarea de rutină a sistemului nervos
  • Sinteza tradițională a proteinelor

Calciu

Dintre toate mineralele esențiale găsite în corpul nostru, calciul este cel mai abundent. Aproape tot calciul este stocat în oase și dinți.

Ca și magneziul, calciul este vital pentru sănătatea oaselor. Permite oaselor să se dezvolte și să crească, menținându-le puternice și dense, până la vârsta de aproximativ 25 de ani. După 25 de ani, oasele încep să își piardă din densitate, ca parte a procesului de îmbătrânire. Calciul ajută la încetinirea acestui declin.

De asemenea, calciul contribuie la:

  • Funcția musculară
  • Coagularea sângelui
  • Neurotransmisie (celulele nervoase care transmit semnale una către alta)
  • Funcția enzimelor digestive

De ce calciul are nevoie de magneziu pentru a fi eficient

Corpul nostru nu se bazează pe magneziu pentru a absorbi calciul. Dar fără el, calciul poate deveni toxic, depunându-se în țesuturile moi, rinichi, artere și cartilaje, mai degrabă decât în ​​oase, unde are cel mai mare aport. Acest lucru poate duce la unele probleme de sănătate destul de severe. Din aceste motive este necesară echilibrarea calciului cu cantitatea potrivită de magneziu.

Magneziul este bun pentru menținerea echilibrului hormonal

Atunci când avem prea mult calciu în sange, acesta stimulează organismul să elibereze un hormon numit calcitonină. De asemenea, împiedică organismul să secrete hormonul paratiroidian (PTH).

Calcitonina face ca oasele să absoarbă mai mult calciu, dar limitează cantitatea care intră în țesuturile moi, în timp ce PTH trage calciul din oase și îl depozitează în țesuturile moi.

Corpul nostru trebuie să fie capabil să regleze echilibrul acestor hormoni și pentru asta este bun magneziul. Cantități suficiente de magneziu sunt bune pentru suprimarea PTH și pentru stimularea calcitoninei. Acest lucru trimite calciu în oase, mai degrabă decât la țesuturile moi și previne apariția anumitor boli osoase. Bolile osoase pot fi frecvente la vârstnici, dar magneziul este bun pentru a permite menţinerea sănătăţii.

Magneziul este bun pentru reglarea bătăilor inimii

Calciul face mușchii să se contracte, în timp ce magneziul este bun pentru relaxare. De aceea magneziul este bun pentru somn. Împreună, cele două minerale reglează bătăile inimii. Impulsurile electrice activează calciul din celulele mușchiului inimii, stimulând o mișcare de contracție.

Pentru a vă menţine sănătatea oaselor, puteţi opta pentru Bone Nutrient doTerra. Acesta este un amestec de vitamine și minerale alese special pentru a fi de folos femeilor, conţinând nutrienți naturali ce includ vitaminele C și D, calciu, magneziu și alte minerale. Acestea susțin densitatea osoasă sănătoasă, odată cu înaintarea în vârstă a femeilor.