Cum sa vinzi mai mult (strategii eficiente de vanzari)

Succesul in vanzari este sloganul fiecarui antreprenor, om de afaceri sau agent de vanzari. Pentru a vinde mai mult, exista mai multe strategii de vanzari pe care le putem aplica, care variaza de la cele care necesita o investitie buna, cum ar fi publicitatea la televizor, la cele care necesita un minim, cum ar fi imbunatatirea serviciului clienti; si a caror alegere depinde nu numai de investitia necesara, ci si de alti factori, cum ar fi tipul de afacere, publicul tinta, concurenta si circumstantele.

Va oferim cateva strategii principale de vanzari care exista si care va vor ajuta sa vindeti mai mult:

1. Imbunatatiti produsul Imbunatatiti produsului, de exemplu, prin asigurarea de calitate mai buna sau un design mai atractiv, facandu-l mai durabil sau mai eficient, sau prin adaugarea de noi caracteristici, atribute, functii sau utilitati, pentru a fi mai atractiv pentru consumatori, sporind astfel sansele de a-l cumpara.

2. Efectuati modificari Efectuati modificari ale produsului, de exemplu, in proiectarea, prezentarea, ambalarea, etichetarea, culorile sau logo, oricat de mici ar fi, ele ne permit sa dam un aspect nou, si chiar sa cream sentimentul de un nou produs pe piata.

3. Lansati noi produse pe piata Aduceti noi produse pe piata, indiferent daca acestea sunt produse complementare care se vand deja sau apartin unui alt sector, ne permite sa dam publicului mai multe alternative de a alege.

4. Cresteti varietatea de produse Cresteti varietatea de produse pe care le vindeti, de exemplu, modele, dimensiuni sau culori, ne permit sa dam publicului nostru mai multe alternative de unde pot alege, si, astfel, cresteti sansele de a gasi produsul pe care il doresc, sau le place.

5. Imbunatatirea serviciului clienti Cu consumatorii din ce in ce mai exigenti, imbunatatirea serviciilor pentru clienti, de exemplu, fiind mai prietenosi sau mai atenti, oferind un mediu mai placut, oferind un confort mai mare sau oferind un tratament mai personalizat, este o strategie eficienta de crestere a vanzarilor , in general, nu implica costuri mai mari.