Cum sa pastrati accesoriile de argint stralucitoare

  • Luni, 20 Ianuarie 2020
  • Artă

In general, bijuteriile de argint se innegresc foarte usor, mai ales cand aceste accesorii de argint intra in contact cu aerul si reactioneaza chimic cu acidul sulfuric.

Ce trebuie sa faceti pentru a pastra spumante accesoriile de argint Pentru a va albi inelele, bratarile sau lanturile, cel mai bine este sa le puneti intr-un mic recipient cu apa si un amestec de bicarbonat de sodiu. In acest proces, ar trebui sa lasati bijuteriile scufundate timp de aproximativ 30 de minute si apoi le puteti freca cu o periuta de dinti veche, astfel incat acestea vor fi intotdeauna impecabile.

In ceea ce priveste orice alt element de argint, cum ar fi argintarie, acestea pot fi fierte intr-o cratita, iar in acest fel murdaria va disparea rapid, apoi se usuca si se freaca pentru a restabili stralucirea.

Un alt truc care functioneaza foarte bine este de a curata argintul cu detergenti speciali pentru argint. Aceste produse sunt vandute in magazine de curatare si vin sub forma de pasta sau lichid. O atentie speciala trebuie acordata atunci cand se utilizeaza aceste produse, deoarece acestea pot deteriora pietrele pretioase din bijuterii. Urmati instructiunile producatorului cu atentie.

Una dintre cele mai traditionale consta in captuseala interioara a unui container cu folie de aluminiu, umplerea recipientului cu apa fierbinte in care sarea este dizolvata. Aceasta metoda este buna pentru tacamuri si obiecte mici, in general.

O solutie, de asemenea, este utilizarea de otet amestecat cu bicarbonat de sodiu, exista oameni care prefera lamaie. Cu acest amestec trebuie sa fii atent, din cauza reactiei pe care o produce si a vaporilor, o carpa se umezeste in solutie si cu ea se freaca argintul.

De asemenea, pasta de dinti poate fi folosita pentru curatarea argintului, inainte de a spala obiectul cu sapun si apa, dupa care pasta de dinti se freaca cu o carpa, apoi se spala din nou cu apa si sapun si se usuca.