Cum sa ai un CV cat mai bun

Cum sa ai un CV cat mai bun Cum sa ai un CV cat mai bun

Abilitățile transferabile sunt capabilitățile fiecăruia dincolo de calificările și experiența necesare pentru locul de muncă. 

De exemplu, abilitatea de a lucra armonios în echipă, abilitățile de conducere, abilitățile analitice sau eficiența în gestionarea timpului sunt toate denumite abilități transferabile. Aceste abilități sunt, de asemenea, numite abilități ușoare.

DE CE AR TREBUI SĂ EVIDENȚIAȚI ABILITĂȚILE TRANSFERABILE?

Aceste abilități vă ajută să vă evidențiază potențialul în alte domenii decât munca tipică de birou. Când o firmă caută noi angajați, ei nu caută doar pe cineva care are o experiență de lucru de zece ani sau suficiente recomandări pentru a-și susține CV-ul, ci analizează și modul în care noul candidat ar beneficia organizația, în afară de finalizarea loc de munca. Prin urmare, este important să vă evidențiați calitățile suplimentare pentru a vă crește propria valoare de piață și prin atragerea unei atenții suplimentare de la angajatori.

CE SCHIMBĂRI TREBUIE SĂ ADĂUGAȚI LA CV?

Fiecare persoană posedă diverse abilități ușoare și, odată ce ieși în lumea corporativă, devine mai pronunțată și lustruită. Chiar și un începător sau un absolvent proaspăt are, de asemenea, câteva abilități pe care le explorează sau le învață în colegiul sau universitățile sale, cum ar fi abilități bune de comunicare sau abilități precise de calcul. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți CV-ul:

1. Faceți o listă: enumerați toate talentele și expertiza ascunse, altele decât realizările academice și experiențele de lucru. Lista dvs. poate include capacitatea dvs. de a negocia eficient sau know-how-ul tehnologiei.

2. Spuneți dovezile: nu este suficient să menționați o mână de abilități transferabile în CV. De asemenea, trebuie să arătați prin ce cursuri sau aplicații ați trecut pentru a învăța aceste abilități. De exemplu, menționați certificatele sau premiile pe care le-ați primit sau experiența anterioară de muncă care v-a ajutat să învățați și să explorați anumite abilități de care vă mândriți.

3. Menționează câteva trăsături de personalitate: A vorbi despre câteva dintre trăsăturile tale pozitive de personalitate îți oferă un avantaj față de ceilalți solicitanți. De exemplu, dacă aveți un cerc social vast, este probabil să vă încadrați mai adecvat pentru un manager de PR decât cineva care preferă să rămână în propria sa balon.

4. Potriviți-vă abilitățile cu rolul cerut: este foarte important să modificați și să răsuciți modul în care vă descrieți abilitățile în funcție de poziția pentru care candidați. Fiți conștienți de abilitățile pe care le solicită firma și faceți schimbări de dorit în CV-ul dvs.

CONTEAZĂ EVIDENȚIEREA ABILITĂȚILOR TRANSFERABILE?

Evidențierea abilităților transferabile este cu siguranță benefică într-un fel sau altul. Dacă aplicați pentru primul loc de muncă , doar menționarea calificărilor dvs. va face CV-ul dvs. să pară slab. Fără o experiență anterioară de care să te lauzi, evidențierea abilităților ușoare este singura modalitate de a face ca CV-ul tău să merite ceva de luat în considerare.

În al doilea rând, dacă intenționați să schimbați cariera, acest lucru înseamnă, în mod evident, că aveți zero experiență în slujba pentru care aplicați. Pentru a vă asigura angajatorul că sunteți încă potrivit, menționați cât mai multe aptitudini ușoare și puteți fi sigur că veți lăsa o impresie asupra angajatorului .