Cum ne-am putea imbunatati somnul

Ați căutat modalități naturale de a vă îmbunătăți somnul sau de a crește calitatea generală a somnului pe care reușiți să-l aveți în prezent? Sau suferiți de somn prost sau pur și simplu lipsa acestuia, ca o mare parte a populației actuale? A alerga direct la cofeină este prima linie de apărare pentru mulți oameni atunci când doresc o soluție rapidă, crezând că cofeina îi va ajuta să supraviețuiască într-o altă zi, dar tot ceea ce obțin cu adevărat este o dependență și alte degradări nedorite ale sănătății.

Gestionarea unui somn bun nu se reduce doar la alegerile personale ale stilului de viață, ci trebuie să evaluăm de câte ore aveți nevoie personal. Ai somn ușor? Te trezești mult noaptea sau te răsuci și te întorci ore în șir? Când înțelegem cauzele fundamentale, putem începe să lucrăm la soluții la probleme.

Mulți oameni au slujbe sedentare care sunt grele din punct de vedere mental, dar nu permit suficientă stimulare fizică - acest lucru nu este bine pentru că suntem creaturi care prosperă prin exerciții și mișcări. Exercițiile fizice regulate îmbunătățesc funcția imunitară, astfel încât este mai puțin probabil să vă simțiți obosit și rata de recuperare nu va fi compromisă. Stresul îi ține pe oameni treji noaptea, așa că ar trebui să priviți exercițiile zilnice ca ameliorarea stresului mental, dacă nu altceva. Exercițiul activează funcțiile metabolice și permite creierului să proceseze corect informațiile prin eliberarea neurotransmițătorilor corecti, cum ar fi dopamina și endorfinele.

Nu există răspunsuri corecte sau greșite când vine vorba de a găsi ceea ce funcționează pentru tine, deoarece posibilitățile pot fi nesfârșite. Este esențial să faceți exerciții fizice care vă plac pentru ca acesta să fie o valoare durabilă de care să vă păstrați pe termen lung. Cu toate acestea, când vine vorba de la ce oră din zi faci exerciții, există mult mai multe variabile. Pentru majoritatea dintre noi, cel mai bun moment al zilei pentru a face mișcare este în primele ore ale zilei.

Ritmul circadian este ceasul natural al corpului nostru, un ritm care se repetă în cicluri care ne dictează când trebuie să mâncăm, să dormim și să îndeplinim alte funcții corporale/mentale. Corpul nostru este afectat de atât de multe probleme de mediu; cum ar fi clima în care trăim, câte ore de lumină solară suntem expuși și anotimpurile. Perturbarea ritmului circadian al cuiva ne poate trimite întregul corp în dezordine – ceea ce înseamnă că corpul dumneavoastră nu poate semnala eficient când trebuie să mâncați, să dormiți și să faceți performanță. Suntem creaturi care prosperă în mod natural pe obișnuință, ordine și programări repetitive, iar întreruperea acestor lucruri este o modalitate sigură de a perturba tiparele sănătoase de somn.

În loc să iei mâna după acele tablete de dormit într-o seară și o cafea care să te stimuleze în timpul acelei slăbiri de după-amiază, încearcă să faci mișcare în primele patru ore ale zilei și să-ți stimulezi funcția metabolică. Aceasta înseamnă că atunci când vine vorba de odihnă, corpul tău este pregătit să se regenereze și să proceseze toate informațiile pe care materia ta cenușie le-a primit pe parcursul zilei.