Cum ne ajutam de agende planner in planificarile de zi cu zi

Cum ne ajutam de agende planner in planificarile de zi cu zi Cum ne ajutam de agende planner in planificarile de zi cu zi

De ani de zile oamenii din toate domeniile şi profesiile au fost nevoiți să își planifice timpul în mod cât mai eficient și să păstreze agende cu planurile lor de zi cu zi.

Astăzi există mai multe instrumente de „planificare” ca niciodată. În epoca tehnologiei, nu există nicio limită la ceea ce pot face dispozitivele dvs. Și, deși dispozitivele pot face multe, oamenii încă mai optează pentru agende planner.

Iată câteva motive pentru care o agendă este mai bună decât dispozitivele moderne din ziua de azi:

Viziune 

Vederea completă a unui plan vă oferă o imagine clară a ceea ce trebuie să faceți și când anume. Când căutaţi în agende planner obțineți cea mai bună vizualizare.

Viteză

Când ne gândim la viteză, majoritatea dintre noi am alege probabil un planificator digital înaintea unor agende planner. Dar este decizia corectă? O agendă este concepută pentru a face un singur lucru, pentru a planifica, nu pentru a trimite mesaje sau pentru a asculta muzică, ci doar pentru a planifica. Să nu mai vorbim de faptul că scoaterea telefonului sau a tabletei în fața altor oameni poate arăta neprofesionist în anumite momente.

Unicitate

Oamenii aleg agendele planner astfel încât să le reflecte personalitatea. Deși majoritatea oamenilor când caută agende planner vor opta pentru ceva standard, aveţi posibilitatea de a le personaliza. Agenda poate deveni amprenta dvs. creativă. O agendă planner vă oferă flexibilitatea de a o transforma în propriul dvs. sistem de planificare personală, fără limitările software-ului programat de pe dispozitivul respectiv.

Memorie

O mulțime de cercetări atestă faptul că scrierea de mână a anumitor informații ne ajută sa le memorăm mai ușor. Posibilitatea de a scrie în agende planner vă ajută să fiţi mai organizat şi să aveţi o memorie mai bună.

Sunteţi mai puțin distras

Când vine vorba de avantajele planificatorilor digitali față de agende planner mulți oameni consideră că este mai odihnitor şi relaxant să scrie pe hârtie. De asemenea, ecranele telefoanelor şi a tabletelor au un impact negativ asupra noastră. Dacă doriți cu adevărat să vă îmbunătățiți concentrarea prin reducerea timpului petrecut în faţa dispozitivelor, alegeţi agende planner.

Reduce stresul

Scrierea planurilor dvs. are mult mai multe beneficii decât pur și simplu o viață mai organizată. Există multe studii care arată legătura dintre scrierea manuală a lucrurilor și atenție. În terapia de stres, este adesea recomandat să țineți un jurnal pe suport de hârtie. La fel ca o meditație activă, scrierea în agende planner vă ajută să rezolvaţi şi să vă puneţi în ordine gândurile.

Este un obicei sănătos

Pe măsură ce sunteți mai înclinați să vă angajați în planurile și obiectivele dvs. atunci când le scrieți, să aveți agende planner este, de asemenea, un angajament. Suntem mai predispuși să ne agățăm de lucrurile fizice, mai degrabă decât de cele digitale, deoarece acestea sunt reale - le putem atinge. Într-o lume digitală, separată de un ecran impenetrabil, angajamentul dvs. față de o aplicație se pierde printre toate celelalte lucruri din telefon, tabletă sau computer.