Culorile te pot ajuta sa te relaxezi?

Culorile te pot ajuta sa te relaxezi? Culorile te pot ajuta sa te relaxezi?

Cu toții ne luptăm cu numeroși factori de stres din viață, iar nevoia de relaxare, devine un motiv de stres. Cei mai mulți dintre noi i-am cere lui Alexa sau Siri să cânte o muzică liniștitoare în fundal, în timp ce ne așezăm câteva minute liniștitoare în fiecare zi.

Cu toate acestea, notificările constante din aplicație ar putea crește și stresul! Deci, există un mod mai subtil și care nu are legătură cu tehnologia de relaxare? Ei bine, studiile indică un da!

Psihologia culorii a fost o zonă populară de studiu de câteva decenii. Deși este un concept popular în psihologia marketingului, se fac cercetări pentru a găsi alte moduri în care culoarea afectează o persoană. O astfel de constatare sugerează că anumite nuanțe vă pot ajuta să vă relaxați în timp ce adăugați câteva niveluri de stres.

Dacă vrei să te relaxezi și nu știi de unde să începi, acesta ar putea fi începutul ideal. Ați putea include mai multe dintre aceste cinci culori relaxante în viața de zi cu zi pentru a vă asigura că vă simțiți mai relaxați și mai calmi!

CER ALBASTRU

Dovezile cercetărilor arată că culoarea albastră vă ajută să vă relaxați și reduceți semnificativ stresul. În timp ce majoritatea oamenilor ar opta pentru alb pentru un efect calmant, studiile arată că nuanțele de albastru au un efect mai calmant asupra creierului decât albul. Și spun că timpul pe care creierul tău îl are pentru a se relaxa când lumina albastră este redusă de trei ori.

Te-ai întrebat vreodată cum te privești relaxat dacă te uiți la cerul dimineții? Probabil din cauza aceluiași motiv. Nu ne credeți? Ei bine, data viitoare când te simți înfuriat sau sub presiune, încearcă să te uiți la ceva albastru.

Puteți să vă vopsiți pereții în albastru sau să vă uitați la cerul larg și larg! Și ai observa că stresul tău se spală în aer în cel mai scurt timp!

GRI

Ei bine, această nuanță mă ia prin surprindere, deoarece majoritatea oamenilor asociază griul cu sentimentul de scădere și tristețe. Cu toate acestea, studiile sugerează că aceasta vă poate ajuta să vă relaxați și să vă relaxați. Mintea noastră asociază nuanțele de gri cu norii întunecați ai unei zile ploioase și cui nu îi place să privească ploaia. Deci, dacă doriți să alegeți o culoare pentru dormitorul dvs., știți ce nuanță alegeți!

VERDE

Verde este o altă culoare pe care ai putea să o folosești pentru a te ajuta să te relaxezi. Și încorporarea acestui lucru este mai ușoară și posibilă în mai multe moduri în viața de zi cu zi. Mintea noastră asociază culoarea verde cu prospețimea, fertilitatea, armonia, creșterea și siguranța. Deci, nu este de mirare că mintea noastră iubește această nuanță! Tot ce trebuie să faceți este să obțineți câteva plante pentru casa dvs.

Nu aveți nevoie de un loc imens pentru asta, deoarece plantele de birou își pot face minunile. Le puteți configura la posturile de lucru și aerul proaspăt pe care îl obțineți, iar priveliștea minunată în care vă înmuiați vă va ajuta și pe voi să vă relaxați.

ALB

Albul este cea mai evidentă alegere când vine vorba de o culoare de relaxare. L-ai putea privi ore întregi și lăsați-l să aibă efectele sale terapeutice asupra ta. Culoarea albă face minuni pentru că te ajută să te concentrezi pe altceva decât pe tine și gândurile tale.

Vă ajută să vă îndepărtați de stres și să vă relaxați. Și cea mai bună parte este că nu trebuie să te uiți prea departe și prea greu pentru a găsi această culoare în viața ta de zi cu zi. Probabil chiar și o foaie o hârtie ar putea fi utilă dacă ai nevoie disperată de ceva în alb și nu știi unde să te uiți!

ROZ

Rozul este o alegere populară printre psihologi pentru a-și calma subiecții. Există o nuanță numită roz-rezervor beat, care este populară în închisori, deoarece este folosită pentru a calma deținuții. Nu este de mirare că rozul este adesea culoarea pe care o asociem cu romantismul, dragostea, farmecul și confortul.

Îți lasă mintea un sentiment de siguranță și apartenență. De fiecare dată când te îndrăgostești de cineva și vezi acest imens, te face să te gândești la ele.

Ai putea avea păturile și hainele de noapte în această nuanță pentru a aduce această culoare în viața ta. Cu toate acestea, dacă nu doriți să faceți acest lucru, ați putea opta pentru pictarea unuia dintre pereții din camera dvs. roz. Alternativ, ați putea încerca, de asemenea, să aduceți în cameră în fiecare zi niște trandafiri roz, care nu numai că vor îmbunătăți atmosfera, ci vor adăuga și aroma camerei!

Deci, de ce să nu te înconjori de aceste culori pentru a te simți mai calm și relaxat în fiecare zi? Împărtășiți acest lucru cu prietenii dvs. care ar beneficia de acest secret de relaxare neobișnuit!