Credite pentru firme noi și lucrurile la care trebuie să fiți atenți

  • Vineri, 28 Octombrie 2022
  • Finanțe
  • Publicat de
credit firme noi credit firme noi

Poate că nu aveți bani lichizi, dar probabil că aveți ceva de valoare, cum ar fi o casă sau o mașină, care poate fi folosit pentru a garanta un împrumut. Atunci când nu aveți suficienți bani pentru a vă finanța afacerea și pentru a vă dezvolta compania, ar trebui să căutați surse alternative de finanțare în loc să renunțați la ea precum credite pentru firme noi.

Dacă a rămâne fără bani este singurul lucru care vă împiedică să începeți acea idee de afacere la care vă gândiți de atâta timp, poate că este timpul să mergeți mai departe cu ea. La urma urmei, nimeni nu știe niciodată când va rămâne fără bani.

Dar dacă aceasta este doar o altă dovadă că ar trebui să acționați cât mai repede, citiți mai departe pentru a afla cum și de unde să obțineți un împrumut pentru afaceri atunci când ați rămas fără bani.

Lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când solicitați credite pentru firme noi

- Fiți realist cu privire la situația dumneavoastră financiară. Veți avea mai multe șanse să vi se aprobe credite pentru firme noi dacă le furnizați creditorilor informații financiare realiste despre afacerea dumneavoastră atunci când solicitați un credit pentru firmă.

- Fiți pregătit să furnizați documente financiare. Creditorii vor dori probabil să vă vadă înregistrările financiare, inclusiv fluxul de numerar, bilanțurile și declarațiile de profit și pierdere.

- Fiți pregătit să așteptați. Obținerea aprobării și procesarea unui împrumut necesită timp - mai ales dacă depuneți cererea în timpul unei perioade de vârf de creditare.

- Fiți pregătit să renunțați. Dacă nu obțineți condițiile pe care le doriți, renunțați și continuați să căutați. Există o mulțime de opțiuni de împrumut pentru afaceri.

Împrumut bancar cu un cosemnatar

Dacă ați fost refuzat pentru credite pentru firme noi fără activitate sau dacă nu aveți un credit perfect, ar putea exista o opțiune pentru dumneavoastră. Multe bănci oferă ceea ce se numește un împrumut comun sau o linie de credit comună. În cazul unui împrumut comun, dumneavoastră și o altă persoană, cum ar fi un membru al familiei, semnați pentru împrumut. Acest lucru vă conferă amândurora responsabilitatea egală de a efectua plățile lunare. Adesea, cealaltă persoană este un membru al familiei care are un credit mai bun decât dumneavoastră. În cazul în care creditul dumneavoastră nu este prea bun, un împrumut comun poate fi singura modalitate prin care puteți obține bani de la o instituție de credit tradițională. Dacă aveți un cosemnatar la împrumut, va trebui să fiți foarte atent pentru a vă asigura că toate plățile sunt efectuate la timp. Dacă nu o faceți, cosemnatarul va fi responsabil pentru datorie. Acest lucru poate afecta creditul persoanei respective și îi poate îngreuna accesul la credite în viitor.

Dacă sunteți în criză de bani și trebuie să găsiți rapid credite pentru firme noi, ar trebui să luați în considerare un împrumut pe termen scurt sau un împrumut personal cu o rată fixă a dobânzii. Aceste tipuri de împrumuturi au, în general, termene de aproximativ două sau trei luni. De asemenea, ele au de obicei o rată a dobânzii mai mică decât un împrumut cu o perioadă de rambursare mai lungă.