Chromecast vs Chromecast 2 – care este mai bun?

Cand am inceput sa aflam despre aceste dispozitive, am descoperit ca exista doua optiuni: Chromecast TV si Chromecast PC. Dar ele nu sunt dispozitive diferite. Sunt doar doua moduri diferite de a va referi la dispozitivul Google. Unii il numesc Chromecast TV, deoarece este proiectat pe ecranul TV, iar altii il numesc PC, deoarece in interior functioneaza ca un computer.

Pentru ce este bun Chromecast

Dispozitivul permite efectuarea de activitati diferite, profitand de ecranul TV. Vom enumera cateva dintre cele mai interesante caracteristici.

Navigati pe Internet, dar numai prin Chrome.

Consultati continutul telefonului de pe televizor.

Transmiteti filme online de pe computer la televizor

Utilizati jocuri din Google Play.

Controlati televizorul de pe telefonul smartphone.

Desfasurati videoconferinte sau utilizati retele sociale.

Protocoale standard: wifi direct, DLNA, Miracast, pentru a conecta toate tipurile de dispozitive la televizor fara cabluri.

Chromecast vs Chromecast 2

Dupa succesul primului Chromecast, Google a lansat o a doua versiune a dispozitivului media streaming cu unele modificari in aspect. Se numeste Chromecast 2 sau Generatia a doua. Acest nou model aduce surprize in trei categorii:

Design: din punct de vedere al designului, Chromecast 2 are un design mai atractiv pentru a genera interes in randul persoanelor care nu au vazut niciodata unul dintre aceste dispozitive. In plus, vine in trei culori: negru, coral si lamaie.

Hardware: Un alt avantaj al noii versiuni este faptul ca este dotat cu un cablu extensibil cu iesire HDMI. Acest lucru elibereaza spatiu pe spatele televizorului si va permite sa conectati mai multe dispozitive.

Software: Google sustine ca diferenta de transmisie a noului Chromecast este de patru ori mai rapida decat cea veche. Dar cea mai importanta schimbare este ca noua aplicatie isi propune sa faca incarcarea videoclipurilor mult mai rapid. Google a adaugat o noua functie numita „redare rapida” care va permite sa anticipati ce ati putea dori sa vedeti si sa incarcati in prealabil continutul inainte de a-l selecta. In plus, acesta incorporeaza o functie de cautare in diverse medii in loc sa aleaga site-ul dupa site