Cheia pentru o inimă mai sănătoasă

Cheia pentru o inimă mai sănătoasă Cheia pentru o inimă mai sănătoasă

Bolile de inimă sunt unul dintre cei mai mari ucigași ai țării, dar câteva modificări ale dietei noastre pot reduce riscul destul de mult. Stând departe de alimentele care înfundă arterele, nu vei trăi mai mult, dar vei putea petrece mai mult timp cu cei dragi cu mai puțină oboseală și o mai bună retenție a memoriei. Mai jos, veți găsi produse alimentare despre care se arată că conțin mai mult decât proprietăți de vindecare a inimii

Măsline

Măslinele sunt excelente pentru orice - pizza, paste, martini. Sunt, de asemenea, ambalate cu grăsimi monosaturate și antioxidanți. Măslinele pot, de asemenea, favoriza pierderea în greutate și pot reduce riscul anumitor boli de inimă. Cu toate acestea, dacă aveți acces doar la măsline conservate, mâncați-le cu măsură, deoarece înoată într-o saramură sărată.

 Portocale

Cine nu iubește mirosul și gustul portocalelor dulci, dulci? Nu numai că sunt foarte suculente, dar sunt bogate în vitamina C, potasiu și o serie de substanțe nutritive care stimulează sănătatea și puterea imună. Abilitatea antioxidantă a vitaminei C este esențială pentru menținerea bolilor de inimă la distanță. Asigurați-vă că mâncați portocale proaspete și nu beți suc foarte procesat.

Semințe de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui sunt incredibil de uleioase, dar uleiul este derivat din chiar planta în care crește. Uleiul din semințe de floarea-soarelui este ambalat cu grăsimi polinesaturate și vitamina E care stimulează rezistența la oxidare și promovează o creștere mai bună și mai sănătoasă a unghiilor. Nu scuipa semințele atunci când le-ai deschis; asta e doar grosolan.

Sardine

Sardinele sunt o sursă ultra-bogată de acizi grași omega-3. Omega-3 sunt minunate pentru păstrarea sănătății inimii, precum și pentru a menține mintea ascuțită. Atât sardinele proaspete, cât și cele conservate, cu sos de roșii, sunt bune pentru dvs. și sunt foarte gustoase, cu o parte din orez brun și ceapă ușor sotată.

Arahide

Alunele conțin grăsimi monosaturate, cum ar fi măslinele și uleiul de măsline. Acesta este tipul bun de grăsime care funcționează cu inima noastră, nu împotriva ei, pentru ao menține puternic. Există, de asemenea, o doză sănătoasă de cupru și antioxidanți ascunsă în fiecare mușcătură de arahide. Untul de arahide organic este, de asemenea, o opțiune sănătoasă de răspândire.

 Sos de roșii

Prin sos de roșii, ne referim la roșiile organice zdrobite manual și reduse la un sos gros pe aragazul dvs. Nu optați pentru o cutie de sos de roșii prefabricată, deoarece nivelurile lor astronomice de sodiu anulează practic vitamina C și licopenul din roșii. Acești doi nutrienți funcționează împreună pentru a regla nivelul zahărului din sânge și pentru a vă menține inima pompată.

Afine

Nicio listă de superalimente pentru seniori nu este complet fără a menționa afinele. Aceste fructe de pădure drăguțe sunt înghețate grozav, dar dacă puteți ajuta pe afine proaspete, coapte în sezon, trebuie să le dați o lovitură. Afinele sunt încărcate cu antioxidanți și vitamina C pentru a menține bolile de inimă și a curăța arterele.

 Fistic

Fisticul este plin de grăsimi benefice și antioxidanți. Împreună, îți vor ține bifatorii, mușchii mușchii și stomacul tău și plin. Fisticul este un înlocuitor excelent pentru gustările sărate, deși pot fi puțin greu de deschis. Iată un sfat rapid: folosiți învelișul unui fistic crăpat pentru a deschide un alt fistic.