Cele mai bune materiale de folosit in gradina

traverse de cale ferata traverse de cale ferata

Daca te gandesti sa faci lucrari de renovare sau modernizare in gradina ta, afla cele mai bune materiale pe care le poti folosi citind in continuare. Gradina este un spatiu de relaxare, meditatie si conectare cu natura. Pentru a obtine un efect de colt de paradis la tine in gradina, noi recomandam sa folosesti materiale naturale. 

Lemnul si piatra sunt elementele care vin din natura. Exista piese de gradina din belsug pentru toate gusturile. Fie placile de pavat aleea, fie mobila de exterior, fie elemente decorative pentru masa si plante. Toate aceste piese au in comun materialele naturale propuse de noi: lemnul si piatra.  

In functie de bugetul familiei poti gasi elemente noi sau poti opta pentru piese de la targul de antichitati reconditionate. Alege sa iti folosesti creativitatea si vei obtine un rezultat natural, un efect relaxant si multa apreciere din partea prietenilor pentru noua gradina.

Lemnul este o alegere clasica

Un material clasic care va fi mereu apreciat in gradinarit este lemnul. Lemnul este parte din natura si ajuta la crearea unui aspect unitar. In functie de bugetul pe care il aveti la dispozitie pentru modernizarea gradinii puteti opta spre piese de mobilier sau decoratiuni din lemn. Cateva idei pentru a integra lemnul in gradina: mobile de gradina, capanea, scaune, sezlong si masa. Umbrela care acopera masa de gradina poate fi din lemn si panza naturala. 

Elementele de décor si piesele cu care servim mancarea. Poti opta pentru un set de boluri de salata din lemn. De asemenea, suporturile de pe masa, decoratiunile din pomi, de pe marginea gardului sau elementele decorative din flori pot fi lucrate din lemn sculptat. 

Solutie inedita: traverse de cale ferata

O solutie inedita inspirata din peisagistica britanica este folosirea traverselor de cale ferata pentru gradina. Traversele de care ferata poarta numele de railway sleepers si sunt extrem de populare in tari precum Scotia, Irlanda sau Marea Britanie. 

O traversa din lemn de esenta tare veche, la mana a doua, nu mai este utila pentru caile ferate. Insa, orice produs poate fi refolosit cu putina imaginatie. Traversele de cale ferata sunt lucrate din lemn de esenta tare si rezista la umiditate si temperaturi extreme. Pentru gradina casei tale poti folosi traverse vechi pentru a delimita zonele din gradina, pentru a construi terase pe verticala pe langa gardurile gradinii sau pentru a crea o alee si trepte. 

Piatra – trimitere catre apa de izvor

Al doilea element natural si puternic impresionant intr-o gradina este piatra. Exista pietre de toate marimile pe care le poti aduce cu tine din vacantele din tara. Cateva pietre vopsite plasate in jurul plantelor decorative creaza un décor natural si frumos de privit. 

Piatra este un material rezistent si poate sa ramana un element de décor pentru multi ani. In cazul in care ati folosit piese de décor din plastic, cauciuc sau sticla stiti ca aceste materiale se sparg si se deterioreaza pe timp de iarna. Este aproape imposibil sa mentinem piesele de décor din gradina intacte de la sezon la sezon. Piatra insa este un exemplu de forta a naturii si rezista ani de zile fara sa se deterioreze. 

In speranta ca ti-am oferit inspiratie pentru gradina ta, iti uram spor la treaba.Daca doresti sa apelezi la solutia oferita de noi, poti contacta firma Pamirco pentru a obtine mai multe informatii despre traversele de cale ferata. 

Email: office@pamirco.com

Adresa: Romania, Timis County, Manastiur, no. 105/A, P.O. 307275

Telefon: +40 256 325 831