Ceaiuri de plate pentru ca va ajuta sa scapati de stres

Ceaiuri de plate pentru ca va ajuta sa scapati de stres Ceaiuri de plate pentru ca va ajuta sa scapati de stres

În toate acele zile stresante în care totul părea să te enerveze, nu exista decât un singur lucru care să-ți calmeze nervii - este ceaiul. Dar v-ați întrebat vreodată cum setează instantaneu ceaiul, nu? Cercetări recente ar putea să răspundă la această întrebare.

Cercetarea a fost făcută de Dr. Malcolm Cross și Rita Michaels. Studiul a constatat că participanții care consumă ceai au fost mai puțin anxioși în comparație cu participanții care nu au consumat. Pe lângă acest studiu, alte câteva studii au continuat pentru a demonstra că consumul de ceai reduce stresul. Som, vestea bună este că ceea ce ai simțit în aceste zile nu este doar un efect placebo!

Deși este interesant să știi că ceaiul poate reduce stresul, te-ai putea întreba ce ceai să iei. Deoarece există atât de multe opțiuni, de la ceaiul negru la ceaiul verde și, desigur, prea multe alte opțiuni de ceai de plante. Deci, iată patru ceaiuri de plante care vă vor ajuta să vă scutiți de stres

CEAIUL VERDE - COMBATE INSOMNIA

Fiecare dintre noi a încercat să dezvolte obiceiul de a bea ceai verde în încercarea de a se potrivi. Dar, cel mai probabil l-a scăpat după câteva căni, deoarece nu a mers bine cu papilele noastre gustative. Știai însă că ceaiul verde nu este excelent doar pentru pierderea în greutate, ci și pentru reducerea stresului și îmbunătățirea calității somnului?

Un studiu din 2017 spune că persoanele care beau ceai înainte de culcare au un somn de o calitate mai bună. Cu toate acestea, este esențial să vă asigurați că ceaiul verde pe care îl beți este decofeinizat. Da, dacă aveți prea multe căni de ceai verde cu cofeină în timpul zilei sau o ceașcă înainte de noapte, veți rămâne treaz toată noaptea!

CEAIUL DE MENTĂ - STIMULEAZĂ DIGESTIA.

Dacă indigestia sa sau alte probleme stomacale care vă mențin sus și fără somn, încercați să luați o ceașcă de ceai de mentă. Ceaiul de mentă face, de asemenea, minuni pentru persoanele cu simptome reci și asemănătoare gripei. Acest lucru se datorează faptului că menta este bogată în mentol, ceea ce crește imunitatea.

Pe lângă aceasta, ceaiul de mentă este un remediu excelent pentru a pierde în greutate, pentru a trata constipația, insomnia și pentru a reduce stresul. Acesta este probabil motivul pentru care multe culturi încurajează consumul de ceai de mentă după masă.

CEAIUL NEGRU - CALMAREA STRESULUI

A lua ceai negru te scutește de stres și te ajută să iei decizii mai bune. În timp ce acest lucru sună departe de adevăr, cercetările efectuate de un University College London în 2010 au rezultate care spun altceva. Cercetarea a constatat că participanții care au băut ceai negru s-au descurcat mai bine în situații stresante. Participanții la acest grup au trebuit să răspundă la situații stresante, inclusiv la situații inventate în care au trebuit să ia decizii inteligente pentru a-și găsi calea de ieșire. Participanții care consumau regulat ceai negru timp de șase săptămâni de studiu au tratat aceste situații mai eficient decât celălalt grup.

Acest lucru se poate datora faptului că ceaiul negru reduce activarea trombocitelor din sânge în organism, ceea ce se întâmplă de obicei ca răspuns la stres. Activarea trombocitelor face ca sângele să se coaguleze, care este o cauză majoră a infarctului. Deci, se poate spune cu încredere că consumul regulat de ceai negru vă menține nivelul de stres scăzut și reduce riscul unui atac de cord.

CEAI DE MUȘEȚEL - REDUCE IRITABILITATEA

Un remediu tradițional pentru numeroase afecțiuni pliculețe de ceai de mușețel este un must-have în fiecare bucătărie. Cercetările arată că este eficient în reducerea durerilor menstruale. Pe lângă acest ceai de mușețel, ajută și la controlul diabetului, la prevenirea osteoporozei, la reducerea inflamației și la riscul de cancer.

Pe lângă aceasta, reduce stresul, anxietatea și iritabilitatea, ajutându-vă astfel să dormiți mai bine. Un studiu pe 12 pacienți cardiovasculari a constatat că au reușit să adoarmă instantaneu și să doarmă mai bine după ce au consumat ceai de mușețel.

Pe lângă acestea, ați putea încerca și celelalte opțiuni populare de ceai. De exemplu, ceaiul de trandafir, ceaiul de flori de mazăre de fluture, ceaiul de hibiscus, ceaiul de ghimbir, ceaiul de salvie etc., sunt alegeri excelente pentru orice zi sau dispoziție! Fiecare ceai are un avantaj diferit de oferit corpului tău, așa că citește mai departe și fă alegerea potrivită!

Cu toată anxietatea și stresul care umple această lume, toată lumea caută modalități de a se simți mai bine. Și cine știa că soluția la stresul tău era în bucătăria ta în tot acest timp. Continuați, răsfățați-vă cu bunătatea acestei băuturi calde pe bază de plante care creează sănătate fizică și mentală! Deci, ce ceai vei încerca astăzi pentru a te relaxa?