Ce trebuie sa stii despre Turnul Eiffel

  • Miercuri, 23 Iunie 2021
  • Turism
Ce trebuie sa stii despre Turnul Eiffel Ce trebuie sa stii despre Turnul Eiffel

Nimic nu este mai parizian prin excelență decât iconicul Turn Eiffel! Proiectat de Gustave Eiffel în 1889, acest turn de fier forjat de 300 de metri a devenit de atunci un simbol distinctiv al Franței. Cu aproape 7 milioane de vizitatori anual, este clar că lumea este fascinată de această capodoperă. Deci, ce anume face „Doamna de Fier” atât de specială? Citiți mai departe pentru a afla:

ISTORIA

În 1889, Paris a organizat un Târg Mondial pentru a sărbători 100 de ani de la începutul Revoluției Franceze . Înainte de aceasta, au lansat un concurs în ziar, în căutarea unui inginer care să poată construi un turn de fier, de 300 m înălțime și 125 m lățime pe Champ-de-Mars.

Designul câștigător a fost cel prezentat de Gustave Eiffel împreună cu echipa sa. Era o idee revoluționară la acea vreme, care avea nevoie de 5300 de schițe, 50 de ingineri și artiști de design și 250 de constructori pentru a finaliza.

Întregul proiect a durat doi ani și a fost întâmpinat inițial cu o mare dezaprobare din partea artiștilor vremii. Mulți oameni au sugerat chiar că „monstruozitatea” ar trebui demolată

Din fericire, vizitatorii au fost rapid fermecați de structura unică din fier și, după cum putem vedea, este și astăzi înaltă.

Eiffel a continuat să instaleze atât un laborator cât și un emițător radio în partea de sus, care este folosit chiar și acum pentru semnalele de televiziune și radio. A fost cea mai înaltă clădire din lume timp de aproape jumătate de secol după ce a fost construită, dar a fost în cele din urmă depășită de Empire State Building.

PĂRȚI ALE TURNULUI EIFFEL

Parvis sau parterul nu se întâmplă prea multe, având în vedere că este doar o placă de beton. Cu toate acestea, puteți vedea atracțiile de la primul etaj de aici. Singurul alt lucru pe care îl veți vedea este o mulțime de vânzători ambulanți!

Există, de asemenea, un bust de aur al lui Gustave Eiffel la poalele stâlpului nordic, așezat pe un piedestal.

Primul etaj este foarte modern și are o galerie circulară care oferă vederi superbe la 360 ° asupra Parisului. Dacă ți-e foame, mănâncă la Restaurantul 58 . Nu este tocmai prietenos cu buzunarele, dar priveliștile panoramice merită fiecare bănuț!

Etajul al doilea este chiar mai bun pentru fotografii și vederi ale orașului. Există, de asemenea, o podea de sticlă care vă va ameți de încântare. Dacă vă simțiți la modă, luați un pahar de vin la restaurantul Le Jules Verne, cu stele Michelin .

Al treilea etaj este locul în care Gustave și-a instalat laboratorul și a efectuat experimente. Toate informațiile despre turn pot fi găsite și aici.

Nicio vizită la Paris nu este completă fără a urca pe Turnul Eiffel. Deși puteți parcurge cele 1665 de trepte, vă recomandăm să cheltuiți puțin mai mult pe biletele pentru lift. Cel mai bun moment pentru a vă bucura de tot ce are de oferit acest turn este dimineața devreme sau la amurg.