Ce dezavantaje impune meseria de reporter

merita a fi practicata. Si cu siguranta v-ati gandit ca aceasta vine si cu o serie multipla de dezavantaje. Nu contrazicem aceste avantaje insa, inainte de toate, trebuie sa stii ca, la fel ca orice alta meserie, aceasta vine si cu o serie multipla de dezavantaje. Si, in fond, aceasta meserie impune multa pasiune si curaj in ceea ce priveste desfasurarea ei.

Asadar, daca ti-ai propus sa practici aceasta meserie, daca iti doresti sa urmezi o serie de cursuri care sa-ti poata oferi posibilitatea de a o practica sau daca iti doresti sa poti calcula daca aceasta meserie ti se potriveste, ti-am pregatit astazi un material despre ce dezavantaje presupune aceasta meserie.

  

Un prim dezavantaj pe care il presupune aceasta meserie este lucrul in diferite zone, la orice ora. Practic, reporterii sunt nevoiti sa fie acolo unde li se spune, chiar daca vorbim de o zona mai periculoasa, de conditii climatice mai putin favorabile sau de ora. Practic, prin meseria de reporter poti lucra oricand la ordin chiar si 24/24 daca se impune cazul, inclusiv sa fii nevoit sa preiei unul sau mai multe cazuri pe care poate nu ti le-ai fi dori sau in momentele cele mai inoportune.

 

Un avantaj si un dezavantaj in acelasi timp este popularitatea. Meseria de reporter si aparitia la diferite posturi de televiziune va aduce foarta multa popularitate, insa totodata le face pe aceste persoane sa devina victime mai usoare. Exista foarte multe persoane care asociaza reporterii cu imaginea sau propriile credinte despre o televiziune, cat si persoane care isi concep diferite pareri privind aspectul unui reporter. In acest mod, poate fi afectata inclusiv siguranta si sanatatea unui reporter.

 

Un alt dezavantaj pe care il presupune meseria de reporter este si contactul cu diferite persoane. Exista o serie de oameni mai dificili ce se lasa cu greu intervievati sau care au obisnuinta de a deveni nepoliticosi, intoleranti sau chiar irascibili. Astfel, reporterul trebuie sa fie o persoana curajoasa, echilibrata si extrem de stabila si toleranta psihic, pentru a putea rezista cu biro unor caractere dificile.