Casa Fabian este acasă

  • Marţi, 6 Iulie 2021
  • ONG
  • Publicat de
Casa Fabian - azil de batrani Timisoara Casa Fabian - azil de batrani Timisoara

În urma cu 10 ani, am înființat ONG-ul Asociația Fabian, un azil de bătrâni din Timișoara destinat tuturor vârstnicilor indiferent de afecțiunile cu care se confruntă.

Din dorința de a le oferi un cămin în adevăratul sens al cuvântului, zi de zi investim în condițiile pe care le oferim vârstnicilor noștri și în serviciile de îngrijire.

Aici punem accentul pe bunăstarea vârstnicilor și alocăm resurse importante pentru îngrijirea și recuperarea medicală a acestora în funcție de necesități.

Știm că înaintarea în vârstă vine cu multe greutăți și nevoi însă nu trebuie să fie așa. La Casa Fabian facem tot ce ne stă în putință pentru a le oferi bunicilor noștri o bătrânețe lipsită de griji.

Aici suntem ca într-o familie, iar fiecare zi petrecută împreună încercăm să o facem specială prin micile activități pe care le organizăm: activități de motricitate, activități de logopedie, activități sociale.

Suntem conștienți de reticența românilor vis a vis de azilele de bătrâni și tocmai de aceea depunem tot efortul pentru a face din ,,Casa Fabian acasă”.

Dispunem de două clădiri, dintre care una este destinată în mod special persoanelor cu Alzheimeri și Parkinson, o curte generoază, o terasă în aer liber și spații de relaxare pe fiecare etaj.

Asigurăm cazarea în camere cu 2,3 sau 4 paturi în funcție de preferințe și 3 mese zilnice adaptate regimurilor alimentare impuse. Aproape 100% din camere sunt dotate cu TV și aer condiționat pentru a le oferi un confort superior vârstnicilor noștri.

Toți bunicii cazați la noi beneficiază de îngrijire și supraveghere permanentă (24/24), servicii de baie asistate, asistență medicală, consultații și analize de sânge periodice sau la nevoie, kinetoterapie și recuperare fizică la cerere.

De asemenea vă oferim tot sprijinul necesar pentru întocmirea dosarului de handicap (la nevoie) și vă punem la dispoziție un asistent social care să vă îndrume pe toată perioada în care cel vârstnic este cazat la noi.

Personalul nostru este format din persoane specializate precum: infirmieri și asistenți medicali, medici, kinetoterapeuți și asistenți sociali. Pe lângă echipa noastră, dispunem de colaborări cu medici pe diverse specializări ce sunt alături de noi la nevoie în funcție de problemele fiecărui vârstnic în parte.

Pentru mai multe informații despre centrul nostru de îngrijire vârstnici vă așteptăm pe site-ul nostru.

Deși centrul nostru este localizat în Timișoara. strada Bujorilor nr. 126, acceptăm vârstnici din toate județele țării și asigurăm totodată transportul de acasă până la centrul nostru.

Până acum am cazat vârstnici din: Timiș, Arad, Hunedoara, Alba, Caraș-Severin și am contribuit la recuperarea medicală a multora dintre ei.

Locurile în centrul nostru de îngrijire sunt limitate, însă vă putem ține la curent cu disponibilitatea locurilor din centrul nostru atât pentru ședere temporară cât și permanentă.

P.S. Tot pe site-ul nostru puteți citi povești frumoase ale vârstnicilor cazați în centrul nostru și despre minunatele activități pe care le desfășurăm împreună.