Care sunt versiunile de parfum?

  • Luni, 15 Iunie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
parfumuri testere parfumuri testere

Parfumul este un amestec lichid de uleiuri extract, fixativi si solventi, denumiti compusi aromatici. In functie de nivelul de concentratie al acestora, parfumurile sunt impartite in patru mari categorii – Extras de Parfum, Apa de Parfum, Apa de Toaleta si Apa de Colonie.

Cu toate acestea, nu fiecare parfum tester este fabricat in toate versiunile - EDP, EDT, EDC, EXDP. Multe parfumuri pot veni intr-o singura versiune.

Insa care este diferenta dintre Extras de Parfum, Apa de Parfum, Apa de Toaleta si Apa de Colonie? Diferenta dintre aceste tipuri de arome este urmatoarea:

Extras de Parfum (Extrait) sau Parfum pur (EXDP)

Acest tip de parfum are cea mai mare concentratie de uleiuri si compusi aromatici, si evident, cel mai mare pret. Un Extract de Parfum are in compozitie 15 - 45% compusi aromatici, contine foarte putin alcool, are o consistenta uleioasa, iar mirosul poate persista pe piele timp indelungat, aproximativ 12 – 24 ore dupa aplicare.

Apa de Parfum sau Eau de Parfum (EDP)

Mai slaba decat parfumul, Apa de Parfum are in compozitie 10 - 30% compusi aromatici. Mirosul poate persista pe piele mai mult de 12 ore de la aplicare, iar, in functie de aromele folosite si de concentratie, intervalul real de persistenta este cuprins intre 6 – 8 ore. O Apa de Parfum de buna calitate poate dura pana la 18 ore sau mai mult.

Apa de Toaleta sau Eau de Toilette (EDT)

Apa de Toaleta este mai slaba decat Extrasul de Parfum si Apa de Parfum. Acest tip de parfum are o concentratie mai mica si are in compozitie 5 - 20% compusi aromatici. O Apa de Toaleta persista aproximativ 4 - 10 ore complete, in functie de concentratie si de aromele folosite. Multe parfumuri barbatesti sunt realizate dupa acest tip de productie.

Apa de Colonie sau Eau de Cologne (EDC)

Este un tip de parfum care are in compozitie cea mai mica cantitate de compusi aromatici, respectiv, 2 - 3%, nedepasind niciodata valoarea de 5% . Apa de Colonie este comparata cu after shave-ul si persista aproximativ 2 - 6 ore. Pentru a oferi rezultatele dorite, acest tip de parfum necesita o mai mare aplicare din partea consumatorului.

Apa Rece sau Eau Fraíche (EF)

Apa Rece are nivelul de compusi aromatici dizolvati in alcool cuprins intre 1% si maximum 3%, fiind cea mai slaba dintre categorii. In unele cazuri, mirosul poate persista pana la maximum 2 ore.

Oricare ar fi alegerea ta, te asteptam cu toate tipurile de parfum tester.