Care sunt avantajele sterilizarii

Animalul tau de companie se comporta ciudat? Refuza sa manance, sa se odihneasca, ba chiar scoate deseori sunete ciudate care te sperie?

Ei bine, acestia pot fi doar o serie de factori pe care un animal in calduri le poate afisa.

 

Toate aceste lucruri nu sunt deloc placute nici pentru proprietari, si cu siguranta nici pentru animalutele care sunt doborate hormonal si care nu au capacitatea de a destinge ca ceea ce li se intampla nu e normal. Dimpotriva! La fel ca si in cazul oamenilor, aceste transformari hormonale au loc, intr-un mod diferit.

Asadar, pentru a preveni astfel de situatii neplacute pe viitor, ar trebui sa-ti asumi responsabilitatea pe care ti-ai luat-o adoptand un animal si, la scurt timp dupa trecerea momentului neplacut, sa recurgi la sterilizare.

 

Care sunt avantajele sterilizarii

 

Unul dintre principalele avantaje ale sterilizarii in zilele noastre e faptul ca ele pot fi realizate chiar si in mod gratuit, prin diferite campanii de sterilizare. Astfel, poti face aceasta procedura fara sa fii nevoit sa scoti bani din buzunar. Recomandarea noastra e sa eviti totusi aceste campanii daca medicul nu are o atitudine corecta fata de tine sau fata de animalul tau. Chiar daca tu nu scoti niciun ban din buzunar, aceste campanii sunt decontate de catre primarie sau diferite programe de finantare, astfel ca medicul ar trebui sa va trateze cu respect si profesionalism, ca orice alt client care realizeaza aceasta procedura contracost.

 

Un alt avantaj este faptul ca, dupa sterilizare, animalul nu va mai scoate acele sunete ciudate, nu vei mai avea probleme cu somnul. Iar acest lucru le vizeaza si pe animalele de companie, care vor fi mai linistite.

Sterilizarea previne totodata ca animalul sa-si marcheze locurile cu urina si ca sa-ti miroase casa a urina. Este o practica clasica ce se regaseste in special in cadrul pisicilor.

 

De asemenea, animalul nu va mai avea tendintta sa evadeze, nu va mai fi agitat, ceea ce inseamna ca si riscul ca el sa se confrunte pe parcursul vietii cu o serie de probleme si boli ce-l pot afecta ulterior scade semnificativ.

In concluzie, nu uita ca atunci cand adopti un animal sa intrebi medicul veterniar de ce impune si cand poti realiza operatiunea de sterilizare.