Bloggeri de street fashion din Romania

bloggeri romania bloggeri romania

Despre cei mai influenti bloggeri de moda din lume - America, Franta si Anglia - am tot vorbit, iar oameni ca Facehunter sau The Sartorialist isi gasesc loc mult mai des in conversatiile noastre. De data aceasta insa, site-ul fashion 365 va prezinta cativa bloggeri romani de street fashion.

Un top nu poate fi inca alcatuit, insa trebuie apreciat faptul ca si la noi incepe sa ia din ce in ce mai multa amploare acest concept. "Street fashion" inseamna in primul rand rabdare si un ochi format. Rabdare sa mergi pe strazi in cautare de oameni cu stil si un ochi format ca sa diferentiezi stilul, de haine frumoase cumparate din magazine cunoscute.

In cele ce urmeaza o sa va fac cunostinta cu sapte bloguri de moda, respectiv de street fashion care mi-au atras atentia in ultima luna. "Cherry Blossom Girl" ar trebui sa aiba grija, pentru ca urmatoarele bloggerite cuceresc Micul Paris.

Bloggeri de moda contemporani

FSR dupa cum aflu chiar de pe site, este un "blog de moda urbana ce isi propune sa prezinte pulsul strazii". Si datorita faptului ca moda a coborat in strada, designerii folosind ca sursa de inspiratie bloggurile de moda, FSR urmareste revolutia stilului stradal.

Fashion Street Romania inseamna Gherasim Andrei Alexandru (fondator si fotograf) si Petre Casandra Ioana. Target-ul lor sunt oamenii cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, iar cateva imagini puteti sa vedeti in galeria foto. Daca vrei ceva mai mult, iar "teaser-ul" meu si-a atins scopul, mergeti direct la sursa.

"Nascut" in 2010, acest blog a ajuns in scurt timp unul dintre cele mai cunoscute de profil. Cu doua fondatoare omniprezente si pasionate, Silvia Cimpeanu si Raluca Barbu, Bucharest style captureaza creativitatea oamenilor care merg pe strazile din Bucuresti.

Cele doua fondatoarea recunosc ca adora sa observe oamenii, sa le faca fotografii, iar cateodata sa isi faca prieteni noi. Tiparul blog-ului este ceva mai complex. Aceasta nu este axat pe street fashion, ci si pe evenimente, interviuri cu alti bloggeri de moda cunoscuti, colectii de moda romanesti si nu in ultimul rand evenimente.

Pentru femeile in pas cu evenimentele de moda din capitala, acest nume nu vine ca o surpriza. Lasand la o parte targurile de haine vintage cu acelasi nume, acest blog poarta semnatura Dianei Enciu si a Alinei Tanasa.

Blogul a luat nastere in 2010 si de atunci cele doua par sa fie variantele autohtone ale actritelor din serialul "Gossip Girl". Nu doresc sa fac mai multe comparatii deoarece fiecare are unicitatea lui, iar acest gen de blog este oarecum mai controlat, fata de cele "pure" de street fashion. Pentru un strop de inspiratie, chiar va invit sa adaugati acest blog listei "Bookmarks".

La prima vedere o sa para un blog mai dramatic, menit sa socheze. Daca treci peste prima impresie o sa observi un blog pertinent, un blog in care moda troneaza subtil in fiecare post.

Vrei sa iti conturezi o parere despre o "alta Romania", atunci incearca sa citesti bloggerii autohtoni.

Stii de ce m-am indragostit de tine?Pentru ca purtam fuste mini din tweed si ciorapi pana la genunchi?Erai spontana si dulce. Si aveai incredere in tine!

Acest blog a fost depistat ca o surpriza in urma unei mici documentari pe internet si cum in "street style" este vorba despre fotografii - care inseamna mai bine de 1000 de cuvinte - va las sa va delectati cu cateva mici opere de arta.

Autoarea Ana-Maria Morodan pare sa traiasca intr-o lume boema, o lume dominata de culori, rasfaturi si tinute diafane.

Fashezine este un blog personal de moda, care ii urmareste viata detaliata a autoarei Ioana Liliana Gheorghe. Daca faci click pe sectiunea "about me" de pe platforma online, vei afla imediat ca Ioanei ii plac cafeaua, hartia, moda, fotografia, arta si viata in general.

Pe final am lasat o tanara domnisoara pe numele sau de Doina Ciobanu, care desi nu este un blogger autohton, putem sa ne mandrim cu el ca "vecin". Ce este de admirat la Doina, in varsta de 16 ani, este cat de profi introduce articolele vestimentare foarte colorate in tinute zilnice.

Cand nu stii cu ce sa te imbraci intr-o zi sau inainte sa mergi la cumparaturi, eu te sfatuiesc sa arunci un ochi pe aceste blogguri.