Beneficii fizice si psihologice ale inotului

  • Marţi, 30 Martie 2021
  • Sport

Unul dintre cele mai complete exercitii pentru a lucra mintea si corpul, este inotul; va mentine in forma, va intareste muschii si memoria, deci va recomandam sa-l practicati la orice varsta.

Inotul este o activitate foarte completa, care implica nu numai sistemul cardiovascular, ci si muschii multipli. Prin practica, putem obtine multe avantaje pentru corpul nostru.

Beneficii fizice si psihologice ale inotului

Fiind o activitate exigenta, cere efort inimii si plamanilor, stimuland capacitatea dumneavoastra respiratorie si imbunatatind sistemul circulator. Este bun pentru reducerea nivelului de colesterol si scaderea glucozei.

Este minunat sa intariti corpul si sa va imbunatatiti postura. E nevoie de efort pentru muschii spatelui inferior si superior: totul functioneaza. In acest fel, nu numai ca favorizeaza arderea grasimilor, dar ajuta si la obtinerea masei musculare, ceva important daca ne gandim la excesul de piele care ramane, de obicei, dupa scaderea in greutate.

Toate stilurile de inot sunt excelente deoarece ele mobilizeaza si fac tot corpul mai flexibil. Inotul este foarte recomandat pentru durerile de spate si corectarea pozitiilor.

Este un sport pe care il putem practica pe tot parcursul anului. Astazi, in majoritatea oraselor exista alternative pentru a lua lectii de inot pe tot parcursul anului, indiferent de vreme. Multe cluburi si sali de sport au piscine incalzite, unde puteti invata sa inotati sau sa va duceti copiii.

Calitatea vietii se imbunatateste. Inotul va permite sa intarziati etapa imbatranirii; capacitatea motorie creste, la fel ca si memoria dvs., deoarece este necesara o mai mare concentrare si coordonare.

Va face mai vigilent, mai echilibrat si aveti un timp de reactie mai eficient si mai rapid; ranile dureaza mai putin timp pentru a se vindeca.

Ardeti un numar mai mare de calorii. In apa, muschii functioneaza de cinci pana la sase ori mai mult decat pe uscat.

Inotul mareste masa musculara si va tonifica; imbunatatesc silueta. O ora de inot va permite sa ardeti pana la 600 de calorii.