Au inceput platile pentru creditorii de asigurari ai Euroins

Au inceput platile pentru creditorii de asigurari ai Euroins Au inceput platile pentru creditorii de asigurari ai Euroins

Fondul de Garantare a Asiguratilor a initiat platile pentru creditorii Euroins

Odata cu implinirea termenului legal de 60 de zile de la ridicarea autorizatiei de functionare a Euroins de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) poate proceda la plata creantelor de asigurari cuvenite creditorilor de asigurari ai acestui asigurator, se anunta intr-un comunicat al institutiei.

Astfel, incepand cu data de 18 mai 2023 au fost efectuate primele plati pentru prima transa de 1.004 cereri de plata –Restituiri prima-Anexa 9, pentru creditorii de asigurari ai Euroins SA, plati care insumeaza 658.562 lei.

Practic primele 1.004 persoane care au denuntat polita Euroins si au solicitat restituirea diferentei de prima pentru perioada ramasa, au primit in aceasta saptamana banii inapoi de la FGA.

Aceasta solutie este aleasa de foarte multi asigurati ai Euroins, mai ales in ultima vreme cand cei care denunta politele Euroins pot sa-si incheie o alta asigurare ieftina pentru ca beneficiaza de preturi RCA plafonate.

FGA precizeaza in comunicatul de presa ca achitarea creantelor de asigurari va continua pe masura ce FGA va analiza si aviza la plata cererile creditorilor de asigurari ai Euroins SA, inregistrate la Fond, in paralel cu activitatea de avizare/plata a cererilor de plata inregistrate pentru alti asiguratori in faliment.

Pana la data de 16 Mai 2023, FGA a receptionat un numar de 71.774 cereri de plata, pentru Euroins SA, 38.492 fiind inregistrate. Statusul cererilor de plata poate fi urmarit online, pe site-ul FGA.

Urmatoarele categorii de cereri de plata pot fi depuse la FGA:

- cereri de restituire prime;

- cereri de plata formulate pentru vatamari corporale sau decese;

- cereri de plata formulate in temeiul dosarelor de dauna aferente daunelor materiale, deschise de FGA sau Euroins SA;

- cereri de plata formulate in temeiul unor sentinte judecatoresti definitive.

Avand in vedere timpii de asteptare foarte mari cauzati de volumul impresionant de solicitari cu care se confrunta FGA, celor care depun solicitari de dauna sau solicitari de restituire prima, le este recomandat sa se inarmeze cu rabdare.

Cei care detin inca polite RCA la Euroins trebuie sa stie ca inca pot denunta aceste polite si ulterior solicita restituire diferentei de prima ramasa. In acelasi timp pot incheia o noua asigurare RCA la un alt asigurator la care pot adauga si clauza de decontare directa.