Adevarul despre produsele cosmetice naturale

In cautarea unui stil de viata cat mai sanatos si a unei frumuseti fara de cusuri, intreaga omenire pare sa fie dispusa cel putin la intervale regulate de timp sa investeasca in produse de cea mai buna calitate. Adesea, calitatea in materie de ingrijire si infrumusetare se rasfrange la produsele naturale, insa cat sunt de naturale toate aceste produse cosmetice din comert.

 

Adevarul este ca in comertul pe care-l stim cu totii NU exista niciun produs cosmetic natural. Logica este cat se poate de simpla! Produsele naturale au un termen de valabilitate extrem de redus, de ordinul zilelor, lucru care nu se aplica pentru produsele cosmettice ce au adesea o valabilitate de cel putin 3-6 luni de la deschidere. Desi produsele BIO sunt mai apropiate de ceea ce inseamna o formula naturala, nici acestea nu pot fi denumite produse cosmetice naturale, acestea avand doar mici concentratii din extracte naturale de baza care se vor regasi in concentratii mici in produsele cosmetice.

 

Astfel, cosmeticele naturale sunt doar un mit sau o strategie de marketing mentita sa-i atraga pe cumparatori sa investeasca in aceste produse. Foarte putine produse cosmetice au insa o formula relativ naturala (de ex. Vitamina C lichida), asa ca ar trebui sa fii foarte atenta atunci cand ti se prezinta produse sub aceasta denumire de “natural”.