5 tinute neinspirate pe covorul rosu

5 tinute neinspirate pe covorul rosu 5 tinute neinspirate pe covorul rosu

Daca ieri aflam ca la Gala Premiilor Gopo de anul acesta s-a respectat dress code-ul doar in proportie de 20%, la Oscar nu exista aceasta problema. Acolo toata lumea si-a invatat lectia si vine imbracata cum se cuvine. Sunt si cateva exceptii ramase in lista celor mai neinspirate tinute de Oscar. Arges media iti prezinta cinci dintre ele in acest articol:.

Bjork | Oscar, 2001 | designer: Marjan Pejoski

Rochia lebada este o referinta pentru orice petrecere de Halloween din zilele noastre. Oul din polistiren pe care l-a avut prins ca pe o trena e posibil mai mult sa fi confuzat lumea care o privea pe Bjork. Un an mai tarziu, Ellen DeGeneres a purtat o rochie similara la Emmy Awards. Ce este si mai ciudat decat capul lebedei care se 'odihneste' pe sanul lui Bjork, este sutienul din dantela care se vede atat de bine.

Celine Dion | Oscar 1999 | designer: Dior

Celine a vrut sa socheze cumva aparatele de fotografiat si a reusit. In primul rand a inversat dress code-ul, alegand un costum barbatesc alb in loc de rochie. Apoi, pentru a face mai spectaculoasa aparitia in stil mafiot, a purtat haina costumului cu spatele in fata. Pacat de lungimea pantalonilor.Diane Keaton a aparut si ea mai tarziu, in 2004, intr-un costum in care il ilustra pe Charlie Chaplin.

Cher | Oscar 1986 | (costume) designer Bob Mackie

In cazul ei poate ca ar fi interesant de vazut cand anume a reusit sa se imbrace decent la o gala. In cazul de fata lasa impresia ca a filmat pana in ultima clipa pentru un varieteu in holul unui casino din Vegas. Cum in acel an nu a fost nominalizata pentru rolul ei din Mask, Cher a incercat sa atraga atentia asupra tinutei.

Whoopi Goldberg | Oscar 1993

Muuuuult material colorat si care luceste! Cam asta e prima reactie pe care o ai cand te uiti la tinuta purtata de Whoopi Goldberg. Apoi cand vezi ca dincolo de fusta mai exista si o pereche de pantaloni iti spui ca nu mai vrei sa te uiti la Oscar. Nu stiu de unde o fi inspirat costumul purtat de actrita, dar aminteste de un alt moment, din 1989, cand Demi Moore a aparut intr-o creatie proprie (ce timpuri!) la fel de ciudata.

Uma Thurman | Oscar 2004 | designer: Christian Lacroix

Actrita are o silueta de invidiat ceea ce ma face sa cred ca multi designeri si-ar dori ca o rochie de-a lor sa fie purtata de ea. Pentru ceremonia din 2004, Uma Thurman a ales o rochie Christian Lacroix care o facea sa arate ca intr-o reclama Heidi. Ea a explicat ca a ales rochia aceasta pentru ca toate actritele se cam imbraca la fel si ar fi vrut ceva diferit.

Concluzie: Diferit nu inseamna deloc mai bine. Pericolul cel mai mare il prezinta tinutele care seamana cu costumele din povesti, regiuni sau timpuri diferite. Sau cele care lasa foarte multa piele la vedere.