5 strategii pentru a castiga razboiul impotriva gandacilor

Infestarea cu gandaci poate fi cel mai înfricoșător lucru Infestarea cu gandaci poate fi cel mai înfricoșător lucru

 Gandacii sunt cele mai neplăcute și dezgustătoare creaturi care se găsesc în casă. Primul tău gând atunci când vezi gălăgioși în casă este cum să scapi de veșnici pentru totdeauna! Infestarea cu gandaci poate fi cel mai înfricoșător lucru care se întâmplă în orice casă. Se recomanda o firma specializata pentru o infestare generala.

Infestarea cu gandaci este un semn al condițiilor nesanitare și al murdăriei și provoacă impresii neplăcute. La urma urmei, trebuie să recunoașteți că nu contează cât de frumoasă și de curată este bucătăria, gandaciul înfiorător schimbă imediat impresia din ceea ce vedeți și vă semnalează cu privire la problemele de  din casă. Însă nimeni nu este imun la infestarea cu gandacul de bucatarie.

Cum să controlezi și să previn apariția lor? Cum să scapi de ghearele eficiente și sigure pentru gospodărie? Ce puteți face în caz de infestare cu roach? Pentru a răspunde la aceste întrebări, ar trebui să cunoașteți specificul vieții gălăgiilor, ce le place și de ce le este frică.

Gandacii sunt cele mai comune insecte, care numără mai mult de 5 mii de specii de gheare diferite. Capacitatea lor de a se adapta oricărei situații le permite să supraviețuiască în cele mai inadecvate condiții. Oamenii de știință sugerează că gândacii pot supraviețui chiar și unei explozii nucleare. Acest fapt îi face invulnerabili și ne lasă atât de puține șanse să scăpăm de gândaci.

Gandacii roșii sunt speciile cele mai comune, care trăiesc în imediata apropiere de oameni. Corpul lor este plat, de formă ovală, măsurând de la 4 mm la 1,5 cm.

Gandacii preferă locurile calde și umede. Sunt insecte nocturne. Călăreții se ascund în locuri retrase în timpul zilei. Prin urmare, le puteți detecta noaptea. Dacă porniți lumina, veți vedea ghearele care trec prin fisuri. Gandacii sunt insecte foarte mobile. Ei aleargă repede și uneori nu le poți transpune.

Racii se reproduc punând ouă. Un caz de ou conține de la 15 la 50 de persoane. O femelă poate crea cel puțin 10 cazuri de ouă pe parcursul vieții. Durează 4 luni ca un gandaci să se dezvolte de la un ou la un adult. Călăreții pot trăi și se pot reproduce până la 30 de săptămâni. În acest timp, mai mult de 300 de persoane pot produce urmași. O femelă poartă ouă într-o pungă în spate. Acest ou se numește ootheca. Este adesea luat pentru o coadă alungită. În caz de pericol, o femelă muribundă poate arunca înapoi, adică catapulta, carcasa ei de ouă, iar ouăle cu ghearele vor rămâne vii. Astfel de situații pot apărea atunci când o femelă de gandaci fuge și își aruncă înapoi carcasa cu ou. În cazul expunerii la substanțe otrăvitoare, ouăle rămân în viață și din ele se dezvoltă o generație tânără de gândaci.

 

Aceste caracteristici ale gandacii indică reproducerea rapidă și capacitatea lor de supraviețuire puternică. Infestarea cu roach în orice casă este posibilă datorită capacității lor mari de reproducere și supraviețuire.

10 caracteristici care afectează supraviețuirea gandacii:
 • O femelă se poate împerechea cu un bărbat o singură dată, iar acest lucru va fi suficient pentru a produce urmași fără bărbat pentru tot restul vieții.
 • Un gandaci poate trăi o săptămână fără cap.
 • Ei își petrec viața odihnită.
 • Gandacii rulează cu viteza de 4,8 km / h. Acest lucru este foarte rapid, având în vedere dimensiunile lor mici și picioarele scurte.
 • Călăreții își pot ține respirația timp de 40 de minute.
 • Pot mânca o dată pe lună (în plus, pot mânca orice).
 • Este dificil să prinzi un gandaci - simte apropierea inamicului cu firele de păr pe picioare și schimbă direcția de mișcare de 25 de ori pe secundă.
 • Teoria conform căreia gandacii vor supraviețui unei explozii nucleare este confirmată științific: au un ciclu lent de diviziune celulară, iar radiațiile nu sunt periculoase pentru ei. Pot rezista la radiații, ceea ce crește doza letală umană de 16 ori.
 • Călăreții au 2 perechi de aripi: elitra piele superioară protejează corpul, iar aripile subțiri de sub ele permit gandacii să zboare.
 • Gandacii roșii sunt liderii dintre toate celelalte: sunt primii care încep să se înmulțească. Sunt mai atenți la urmașii lor și pot distruge ovipozitorii altor specii.

 

Ce vătămare cauzează gândacii?

Pe lângă aspectul lor neplăcut, înfricoșător și hidos, gandacii provoacă daune tangibile în casă. Pentru ca întrebarea cum să scapi de ghearele devine vitală.

Produse, instalații, articole din piele și legături de cărți sunt avariate. Își lasă fecalele în dulapuri, uși și locuri retrase, unde se ascund în timpul zilei.

În plus, gandacii pot transmite până la 50 de specii de bacterii, boli infecțioase, febră tifoidă, dizenterie, poliomielită, gastroenterită și ouă de vierme intestinale. Alergând după cutii de gunoi, subsoluri și excremente, prind infecții la picioare. Apoi, gândacii pot intra în contact cu produsele și mâncărurile tale.

În timpul mutării, gandacii își îndepărtează solziile chitinoase, care, combinate cu praful, pot duce la alergii și astm.

Pentru a înțelege cum să scapi de gandaci în apartamente, ar trebui să găsești un motiv pentru care au apărut în casa ta.

Ce face ca gandacii să apară în casa ta?
 • Condiții nesănătoase în casă sau apartament, multe fisuri și gunoaie.
 • Acces gratuit la alimente și apă. Resturile de mâncare, mâncărurile murdare și depozitarea necorespunzătoare a alimentelor vor atrage gândacii.
 • Condițiile precare de locuință din apartamentele învecinate vor duce la faptul că gandacii se vor înghesui în casa ta.

În clădirile de apartamente, gândacii locuiesc adesea în subsoluri. Acesta este un mediu favorabil pentru ele: subsolurile sunt de obicei calde, umede, murdare și există multe gunoaie. În astfel de condiții, ghearele se înmulțesc foarte repede, ceea ce duce la infestarea în localități. Gandacii pot părăsi subsolurile și invada apartamente, folosind sisteme de ventilație. De aceea este necesară dezinfectarea profesională a subsolurilor și combaterea simultană a dăunătorilor în toate apartamentele. În caz contrar, rezultatul nu poate fi obținut: gandacii vor migra de la un apartament la altul pe măsură ce se iau măsurile necesare.

 

Cum să scapi de gândaci?

Începând lupta împotriva gândacilor, trebuie să ții cont că mult mai ușor și mai rapid este să scapi de gandaci într-o casă privată. În ceea ce privește clădirile de apartamente, aici scăparea de ghearete se poate transforma într-un adevărat război prelungit.

Pentru a scăpa de gândaci, ar trebui să combinați metode chimice, mecanice, populare și profesionale.

 

Metode chimice

sunt asociate cu utilizarea substanțelor otrăvitoare și insecticide. Produsele chimice Roach distrug eficient aceste insecte, dar prezintă mai multe dezavantaje:

 • gandacii construiesc o toleranță față de orice fel de ucigași și devin imuni la ei;
 • gandacii se pot ascunde și așteptați până când otrava dintr-un criminal ucigaș este inactivă;
 • Produsele chimice pentru roach fac apartamentul tău să miroase neplăcut;
 • substanțele otrăvitoare ale unui ucigaș cu apă pot fi dăunătoare sănătății umane și animale;
 • utilizarea substanțelor chimice antiderapant afectează bolnavii de alergii;
 • atunci când utilizați substanțe chimice pentru roach, ar trebui să părăsiți camera și apoi să o ventilați.

 Un  fel de ucigaș cu geluri reprezintă o seringă mare cu o substanță otrăvitoare (fipronilul este cel mai des utilizat) eficient în procesul de a scăpa de gandaci. Acest produs chimic roach este gata de utilizare. Nu trebuie să-l diluați. Este ușor de utilizat: aplicați picături de o otravă de rădăcină de-a lungul scândurilor din încăpere (la o distanță de 10 cm una de cealaltă conform instrucțiunilor). Gelurile sunt active timp de 7 zile. Cele mai eficiente, răspândite și ieftinele mărci de roach sunt Raptor, Killer, Globol și Liquidator.

 

 

Advion Cockroach gel este un produs de top de vânzare în magazinele Amazon și eBay și unul dintre cele mai eficiente mijloace pentru a pune capăt unei infestări de gandaci. Se adresează tuturor speciilor care pot fi găsite în casele obișnuite: americană, australiană, germană și chiar unele dintre tipurile mai puțin răspândite, precum gandacii orientali și asiatici. Dăunătorii nu pot rezista formulei sale câștigătoare cu ajutorul ingredientului secret Advion secret non-repellent.

Numele ingredientului nerepulsiv este indoxacarb, intră în organismele gandacii ca hrană gel și se transformă într-o nouă moleculă insecticidă prin reacția cu enzime gandace unice. Astfel, doar acest gandaci sunt vizați de acest produs și nu există nicio modalitate de a-l putea folosi pe alte insecte.

Advion Cockroach Gel s-a dovedit a fi prima momeală cu capacitatea de a ucide terțiar. Atunci când unul dintre gandaci se expune la momeală, el transportă gelul la următoarea gârlă, care apoi îl transportă la altul. După cum susțin oamenii de știință din Universitatea Purdue, puteți controla cu ușurință populația de 54 de gâlcuri în acest fel. Controlul total începe în cel mult 24 de ore de la prima utilizare.

Capcanele  sunt cutii rotunde cu mai multe intrări . Există otravă ucigașă înăuntru. Atrage gandacii cu mirosul său. Insectele transportă această otravă înăuntru în cuiburile lor, infectând alți indivizi. Capcanele gandacii ar trebui puse în acele locuri unde se știe că se adună insectele. Cele mai bune capcane de vopsea sunt active de la 2 săptămâni la 3 luni. Există până la 6 capcane într-un singur pachet și sunt destul de scumpe. Cele mai bune capcane de roach sunt produse de mai multe companii precum Raptor, Combat și Raid.

 

Combatul oferă o capcană excelentă la un preț minim. Există o momeală atrăgătoare ascunsă în mijlocul acestei capcane, așa că funcționează cam ca gelurile de gandaci, cu excepția faptului că nu trebuie să vă faceți griji pentru ca animalele dvs. de companie și copiii să intre în ea. Dacă aveți o infestare severă, puneți câteva stații de momeală în locuri care sunt adesea vizitate de către gâlcuri și veți observa rezultatul foarte curând.

Stația Combat Roach funcționează perfect atât pe gandacii mari, cât și pe cei mici. Atrași de amestecul de gel momeal mirositor și Fipronil, ei intră în interior, iau o momeală o poartă la cuib. Reacția în lanț a uciderilor de la cabină este garantată

Există 12 stații într-un pachet care pot fi amplasate în spatele toaletelor și a chiuvetelor, sub aparate de bucătărie și în alte locuri cele mai infestate. Va fi nevoie de câteva ore pentru ca capcanele să înceapă să funcționeze, dar acestea vor controla activ infestarea casei dvs. până la șase luni.

 

Case

Casele  sunt cutii de carton, ale căror pereți sunt unsați cu piciorușe. Otravă cu miros dulce cu miros dulce atrage aceste insecte. Se târăsc înăuntru și se blochează. Produsul este considerat a fi sigur pentru oameni și animale. Dar, totuși, ar trebui să puneți capcanele undeva animalele de companie nu pot primi otrava și să o lingă.

 

Roach Motel este o casă clădire clasică din Black Flag. Fiecare capcană de hârtie are un adeziv și un ingredient atractiv cu care gheata va dori să se hrănească. Cel din acest „motel” miroase a sirop de arțar, un alt bonus delicios pentru casa ta. De asemenea, producătorii adaugă câteva feromoni pentru a face dăunătorii să vină și mai repede. Nu există ingrediente pesticide. Călăreții se lipesc de cutie în timp ce ei caută mâncare. Dacă ați intrat accidental în el, lipiciul poate fi îndepărtat cu ajutorul uleiului vegetal și al apei.

Fiecare capcană poate prinde mai multe gândaci. Când ambele părți ale capcanei sunt pline, aceasta poate fi introdusă în coșul de gunoi. Dacă capcanele rămân goale câteva zile, ai ales locul nepotrivit pentru aceasta. Înlocuiți-l undeva mai aproape de zonele de bucătărie și baie, despre care se știe că atrag mai mult gândacii.

Capcane de acest fel sunt cele mai eficiente atunci când infestarea nu s-a transformat încă în una severă. Dar ele sunt un instrument numărul unu pentru a vă menține casa în ordine sau pentru a vă asigura că nu au mai rămas răguși după vizita echipei de exterminare.

Creta  care scapă de agenții toxici de gandaci este activă într-o lună. Plăcile, crăpăturile și punctele de acces la apă trebuie urmărite cu creta. Acest produs distruge gandacii și este ieftin. Instrucțiunile spun că creta este în siguranță pentru animale. Cu toate acestea, ar trebui să fie utilizat cu atenție dacă aveți animale de companie. Creta „Hit”, „Titanic”, „Midas” și altele sunt cunoscute.

 

Creta este un instrument destul de eficient pentru combaterea gandacii, dar este și cea mai periculoasă și nu trebuie să fie niciodată folosită în alimente din apropiere. Majoritatea cretelor de pesticide sunt fabricate în China și sunt interzise în SUA și în multe țări europene. Dacă totuși decideți să folosiți cretă după avertismentele noastre, vă rugăm să fiți atenți.

Indiferent de creta pe care o folosești, toate lucrează mai mult sau mai puțin la fel. Marcati toate fisurile din peretii si conductele tale si orice alte locuri despre care suspectezi ca sunt puncte de intrare la gandaci. Arată ca niște semne obișnuite de cretă, dar conține ingrediente toxice care au un efect prelungit și pot ucide un răvășit în câteva zile. Impactul toxic rămâne în termen de o lună de la punerea acestuia.

Creta poate reduce semnificativ nivelul infestării gandacii și este recomandat pentru cazuri severe. Totuși, dacă aveți animale de companie, încercați să le minimizați utilizarea. Este posibil să le puneți în pericol.

 

Roach spray  este cel mai frecvent produs în lupta împotriva gandacii. Dezinfectați cu cel mai bun roach spray spray-uri zonele în care gandacii sunt cunoscute în apartamentul dvs.: scânduri, crăpături, jambiere și rame de ferestre. Spray-ul pentru roach este ieftin, funcționează rapid și eficient.

Dezavantajele folosirii unui spray de roach sunt: ​​un miros înțepător. În plus, aerosolii sunt pulverizați rapid și puteți inhala substanțe toxice.

Spray-ul Raid Max este făcut pentru a face rapid și ușor eliminarea gandacii. În plus față de formula sa eficientă, are un aplicator Seek'n'Kill special, o duză de plastic care vă ajută să pulverizați cele mai greu accesibile locuri precum fisurile și fisurile în care se ascund gândacii.

Efectul de pulverizare Raid Max durează șase săptămâni, ceea ce înseamnă că, după ce ați lucrat toate suprafețele și punctele de intrare în care ați găsit gandacii, cei care vă revizuiesc locul, vor fi uciși foarte curând. Și nu durează mai mult de cinci minute pentru ca un halan să moară din spray.

Acest spray conține substanțe chimice puternice care pot fi dăunătoare pentru dvs. și în special pentru copiii și animalele de companie. Încercați să nu-l pulverizați în camera în care dormiți sau să petreceți mult timp, deoarece conține substanțe otrăvitoare. Pesticidul de bază utilizat în spray-ul Raid este Piretroizii sintetici care afectează sistemul nervos de gandaci și îl omoară rapid la contact. Deși otrăvitoare prin natură, are un parfum plăcut și proaspăt.

 

fOGGER

Fogger, adică ceață uscată:  un mijloc scump, dar eficient, pentru a scăpa de gândaci în orice spații. Principiul de funcționare al produsului se bazează pe transformarea otravului de roach în ceață uscată cu particule foarte mici (mai puțin de 15 microni). Acest component activ al ucigașului pătrunde în orificii și fisuri, unde alte produse nu se pot percula. Puteți folosi ceață uscată pentru a scăpa de gandaci în depozite, ateliere, birouri și apartamente.

Ceata uscată este o parte a echipamentelor profesionale și costă destul de mult, dar dacă nu ai încredere în echipele de exterminatori și știi cum să faci față acestui tip de dispozitive, poți cumpăra unul pentru casa ta. Ceața electrică termică Burgess 982 este una dintre cele mai bune ceață pentru prețul său (în jur de 150 USD). Ceața termică este ideală pentru uciderea dăunătorilor, dar poate fi utilă și pentru recuperarea inundațiilor și a incendiilor și eliminarea mirosului de mucegai. Există un element suplimentar de încălzire amovibil pentru pulverizarea electrică, care este și mai eficient.

Principiul de lucru aici este transformarea produsului pe care l-ați pus în Burgess Fogger într-o ceață uscată de particule microscopice (15 microni și mai puțin). În acest fel nu trebuie să cauți cele mai mici găuri care să lase gandacii să ajungă în casa ta, particulele vor ajunge oriunde ele însele.

După pulverizare, până la sfârșitul infestării durează până la șase ore. Timpul depinde de soluția pe care ai ales să o folosești: există o mulțime de produse formulate în special pentru ceață termică. Toate conțin uleiuri de propilenglicol.

 

Cum funcționează acest produs killer

Pentru pulverizare se folosește o mașină de fum cu puterea necesară. Echipamente portabile cu putere redusă, adică Burgess Thermo-Fogger, sunt utilizate pentru apartamente și case.

Mai întâi, particulele de otravă se ridică în aer, apoi încep să se stabilească, umplând toate fisurile și conductele de ventilație. Particulele ucigașului se opresc timp de 3-4 ore.

Avantajele acestui tip de otravă sunt:

 • ucide adulții, larvele și ovipozitorii;
 • microparticulele sale nu lasă urme după uscare;
 • este activ de la 40 la 60 de zile;
 • se utilizează o cantitate mică de produs (doar 0,25 ml dintr-o bază pentru formarea fumului vor fi necesare pentru dezinfectarea a 1 metru cub);
 • nu trebuie să mutați mobilierul și să priviți în fiecare fisură;
 • particulele acestei otrăvuri se așază chiar pe tavan și pe pereți, ceea ce nu poate fi obținut într-un mod diferit.
Măsuri de siguranță pentru a scăpa de gândaci:
 • aveți nevoie de echipament special (un generator de ceață uscată la temperaturi ridicate);
 • nu puteți folosi pulverizatoare obișnuite (nu pot crea ceață uscată);
 • mâncarea trebuie să fie ambalată ermetic pentru a evita otrava de vânt;
 • scoate animale și acvarii din cameră;
 • închideți camera timp de 10 ore;
 • folosiți pahare, pahare, măști și mănuși de cauciuc în timpul lucrului;
 • asigurați-vă că otrava antirecolă nu intră în contact cu pielea, ochii și gura;
 • nu bea, nu mânca sau fumează în cameră în timpul dezinfectării.

Important: nu folosiți aceleași substanțe chimice pentru vopsea prea des. Gandacii se adaptează rapid și dezvoltă toleranța la otrăvuri.

Metode mecanice pentru a scăpa de gândaci

Metodele mecanice includ congelarea. Iarna, puteți lua lucrurile în aer liber pentru câteva zile. În interior, această metodă de a scăpa de gândaci poate fi folosită ca o măsură extremă, deoarece totul în casă va fi înghețat împreună cu gandacii.

 

O altă metodă mecanică este zdrobirea unei insecte. Dar acest lucru va rezolva problema numai dacă a fost introdus accidental un singur ghiocel și nu va rezolva problema infestării cu roach.

Metode populare pentru a scăpa de gălăgioși

Gandacii pot trăi fără mâncare mult timp, dar nu pot supraviețui fără apă. După ce a ajuns la apă, gandacii otrăviți se vor recupera și vor rămâne în viață. Ei găsesc apă în ghivece cu flori, chiuvete, boluri de toaletă și băi. Scurgerea țevilor sau robinetelor sunt, de asemenea, o sursă de apă pentru gandaci. Pentru a scăpa de gândaci, trebuie să-i privezi de abilitatea de a ajunge liber la apă. În plus față de substanțele chimice pentru roach, puteți folosi metode populare care s-au dovedit eficiente de-a lungul anilor. Există puține astfel de produse, pentru că gândacii nu se tem de aproape nimic. Se pot adapta la orice.

 • Acidul boric este foarte otravitor pentru ei și vă poate ajuta să scăpați de gândaci. Dacă stropiți aproximativ 100 de grame de acid boric în apropierea surselor de apă, în apropierea scândurilor și în jurul coșului de gunoi, acest lucru va fi suficient pentru a ucide întregul clan de gandaci. Acidul boric este cea mai bună momeală de roach de origine naturală.
 • Singurul dezavantaj al acestei momeală de roach este că mirosul acidului boric sperie gâștele și nu îl vor mânca. Cert este însă că insectele trebuie să mănânce praful, iar acest lucru va duce la paralizia completă a acestora.
 • Un amestec de gălbenuș de ou crud și acid boric este o modalitate de a atrage gandacii la consumul de otrăvuri. Luați 50 de grame de acid boric pentru 1 gălbenuș, amestecați gruele, rolați bilele (diametru de 1 cm), uscați aceste bile și răspândiți-le în zonele în care se știe că se adună gâștele. Gălbenușul de ou îndepărtează mirosul de acid boric și este o delicatesă pentru gandaci.
 • Pentru a speria insectele, adăugați amoniac în apă pentru spălarea podelelor. Gandacii nu suportă acest miros.
Dezinsecție profesională pentru a scăpa de gândaci.

Cea mai eficientă metodă de combatere, care va ajuta să scăpați de gandaci mult timp sau pentru totdeauna, este dezinsecția. Se realizează de către stații sanitare și epidemiologice. Nu va dura mai mult de 1 oră, dar procedura este costisitoare. Se efectuează în caz de luptă cu gandacii pe întreg teritoriul subsolurilor, scărilor și apartamentelor.

Pregătirea dezinfectării

 • Scoateți toate produsele și ambalați-le în pungi de plastic, dacă este posibil.
 • Ștergeți chiuveta și baie, astfel încât insectele să nu aibă acces la apă.
 • Reparați toate fisurile.
 • Du gunoiul.
 • Spălați vasele murdare; eliminați resturile de alimente și băuturi.
 • Închideți toate geamurile și orificiile de aerisire.

În timpul dezinfectării, tu și animalele de companie trebuie să vă părăsiți acasă timp de 5-6 ore. Infestarea cu roach trebuie să dispară până în momentul în care ajungi. După aceea, apartamentul trebuie ventilat și este gata de locuit. Dezavantajele acestei metode sunt:

 • Dacă un singur apartament este dezinfectat, gandacii pot veni de la vecini în timp. Prin urmare, este mai bine să efectuați dezinsecția simultană în toate apartamentele din întreaga casă.
 • Atunci când alegeți o organizație, trebuie să solicitați certificate profesionale pentru a nu selecta interpreți nedrept.
 • Asigurați-vă că este emisă o concluzie privind dezinfectarea și o garanție.

 

Modalități de a preveni apariția gandacii.

A scăpa de gandaci este întotdeauna mai dificil și mai scump decât a lua măsuri preventive. Dacă nu ați avut niciodată gandaci, ar trebui să rămâneți în alertă, deoarece pot apărea oricând. Infestarea cu gârlă poate fi dezastruoasă, mai ales dacă locuiești într-o clădire de apartamente veche.

În primul rând, trebuie să ții cont că gandacii nu ies de nicăieri. Asta înseamnă că trebuie să ajungă cumva în casă. De exemplu, le poți aduce cu achizițiile sau cu lucrurile tale când te întorci din călătorie. Pentru a evita infestarea cu vârful acasă, urmați câteva reguli simple:

 • Sigilați toate fisurile și fisurile, prin care pot pătrunde gandacii.
 • Verificați garniturile ușilor și ferestrelor, precum și integritatea jambelor și ramelor.
 • Nu mâncați în alte camere, cu excepția bucătăriei. Pesmetele vor atrage gandacii.
 • Spălați vasele imediat după mâncare - nu le lăsați în chiuvetă.
 • Puneți mâncare pentru animale de companie în recipiente închise ermetic.
 • Seara, scoateți gunoiul. Spălați coșul, ștergeți-l uscat și acoperiți-l bine cu un capac. Chiar și bucățile mici de mâncare sunt o masă bună pentru gandaci.
 • Când vii acasă din călătorii sau călătorii de afaceri, verifică-ți lucrurile. Gandacii pot intra în geantă la hoteluri sau transport.
 • Tăiați florile și ramurile care vin în contact cu geamurile dvs. (gandacii pot părăsi subsolul și veniți la apartamentul dvs., mergând pe pământ și pe crengi).
 • Eliminați scurgerile de instalații sanitare - gandacii au nevoie de apă.
 • Amintiți-vă că gandacii flămânzi și deshidratați nu se înmulțesc (chiar se pot mânca reciproc). Privați-le de mâncare și apă și vor pleca sau nu vor apărea deloc în casa dvs.

Respectând aceste reguli simple, puteți evita probleme mari sub formă de gandaci roșii. Trebuie să ne amintim că dacă găsiți cel puțin un exemplar, trebuie să luați măsuri urgente și să scăpați de gândacii detectați. Reproducerea rapidă și capacitatea de a vă adapta la orice condiții pot duce la infestarea în casă.

Nu uitați că folosirea diferitelor metode împotriva infestării cu roach este mai bună - gandacii nu vor dezvolta toleranță.

Cea mai bună metodă de control al cârciumilor este prevenirea, menținerea curățeniei și respectarea standardelor sanitare.