5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a apela la un credit fără verificare în Biroul de Credit

5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a apela la un credit fără verificare în Biroul de Credit 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a apela la un credit fără verificare în Biroul de Credit

Solicitarea unui credit nebancar poate fi riscantă, drept urmare, trebuie să fii foarte bine pregătit și trebuie să fii cât mai informat înainte de a contracta un împrumut IFN. În cele ce urmează îți oferim 5 informații esențiale pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a apela la un credit fără verificare în Biroul de Credit.

 

1. Orice împrumut implică costuri

Chiar dacă împrumuturile reprezintă o modalitate de a finanța proiecte importante pe care poate nu le poți finanța de unul singur, nu trebuie să uiți faptul că orice împrumut implică costuri. În cazul unui credit fără refuz ai putea fi taxat cu diferite comisioane și anume: comisioane de administrare, comisioane de acordare de împrumut bani pe termen lung, comisioane de evaluare a garanțiilor sau alte taxe, în funcție de IFN-ul ales.

2. Ia în considerare compararea mai multor oferte de împrumut online

Este posibil – și chiar recomandat – să compari diferite oferte de împrumuturi de la IFN-uri. Acest lucru se poate face mai rapid online, oferindu-ți în același timp posibilitatea de a compara o multitudine de oferte de credit fără verificare în Biroul de Credit. Este o modalitate rapidă de a-ți face o idee cu privire prețurile pieței și de a te asigura că alegi cea mai atractivă ofertă pentru mijloacele și nevoile tale.

3. Cererea ta de împrumut poate fi refuzată fără justificare

Atunci când soliciți un împrumut, banca sau creditorul îți va cere diverse informații despre proiectul tău și despre situația ta financiară actuală. Odată ce ai furnizat aceste informații, banca sau instituția de credit are dreptul de a-ți refuza un împrumut, fără a fi nevoită să își justifice decizia. Prin urmare, trebuie să fiți pregătit pentru posibilitatea ca cererea ta de împrumut să fie respinsă, ceea ce ar putea să vă întârzie proiectul.

Atunci când o cerere de împrumut este refuzată, motivele pot fi: documentele justificative necesare pentru completarea dosarului au fost omise, situația ta financiară sau profesională este instabilă sau ai fost înregistrat în dosarul incidentelor de plată.

Creditul fără refuz se aplică doar persoanelor care îndeplinesc anumite condiții. Persoana ideală care poate accesa un credit fără refuz trebuie să nu fi avut alte credite neplătite și să beneficieze de un salariu mare.

4. Există și alte soluții de finanțare

Deși ne gândim adesea la credite pentru a ne finanța proiectele, acestea nu sunt singura soluție de finanțare de care poți beneficia. Alte opțiuni pot fi mai potrivite pentru situația ta. Iată câteva exemple:

  • Folosește-ți economiile. Banii pe care îi economisești în fiecare lună te pot ajuta să realizezi o serie de proiecte. De asemenea, poți alege să nu te grăbești și să economisești suma de care ai nevoie pentru aceste proiecte.
  • Împrumută bani de la o persoană apropiată. Prietenii sau familia îți pot împrumuta bani.

5. Împrumută doar suma de care ai nevoie

Deși ar putea fi tentant să rotunjești suma împrumutului, este recomandabil să împrumuți exact suma de care ai nevoie, nu mai mult. Așa cum am explicat mai devreme, un credit IFN implică costuri, iar cu cât împrumutul este mai mare, cu atât aceste costuri pot fi mai mari. Așadar, nu are rost să îți suprasoliciți inutil creditul, asigurându-te că alegi un credit fără verificare în Biroul de Credit pe care vei putea să îl rambursezi.