Parfumuri femei: de ce parfumul tau nu rezista mult?

Atunci cand cumperi noi parfumuri femei, in general treci prin mai multe trairi. Acest lucru este mai pregnant daca acel parfum a fost de ceva timp pe lista dorintelor tale. Exista senzatia aceea de asteptare, cum il vei simti si il vei purta pe pielea ta. Speri ca el sa-ti completeze si sa-ti augumenteze aparitia.

Din pacate, uneori apare frustrarea cand descoperi ca parfumul pe care l-ai dorit atat de mult, nu rezista atat de bine pe cat ti-ai fi imaginat. Oricat de mult timp ai petrece inainte de a alege un parfum perfect, se intampla ca uneori acesta sa nu dureze la fel de mult ca alte tipuri.

De ce se intampla acest lucru?

Iata cateva motive.

 

Tipuri de parfumuri

Parfumurile sunt create din uleiuri parfumate, numite esente de parfum, dizolvate in alcool cu apa. Exista diferite tipuri de parfumuri, in functie de concentratia esentei de parfum. Cu cat concentratia de esenta este mai mare, cu atat un parfum va dura mai mult pe piele sau haine.

 

Felul in care porti parfumul

Iti vine sa crezi sau nu, exista anumite lucruri pe care le poti face pentru ca parfumul tau sa reziste mai bine pe piele. Iata cateva sfaturi ce te pot ajuta:

- Hidratare. Asigura-te ca pielea ta este hidratata inainte de a aplica parfumul, pentru ca pielea mai uleioasa pastreaza parfumul mai mult timp. Pentru cele mai bune rezultate, foloseste un gel de dus sau o lotiune din aceeasi gama.

- Nu freca incheieturile. Frictiunile pot scadea intensitatea notelor.

- Aplica un pic de crema pe punctele de puls. Umiditatea din crema va pastra aroma parfumului mai mult timp.

 

Pielea ta

Probabil ca ti-ai dat seama ca ceea ce miroase bine pe o persoana, nu inseamna in mod automat ca va mirosi identic pe o alta persoana. Explicatia este data de chimia pielii tale si mai precis de fenomenele cunoscute sub denumirea de "miros sexual". Noul tau parfum femei poate fi sau nu compatibil cu parfumul natural derivat de feromoni.

Acelasi lucru este valabil si pentru longevitatea parfumurilor. Daca pielea este uscata, atunci uleiurile parfumate nu pot penetra complet pielea si se vor evapora mai rapid. In schimb, pe pieala grasa parfumurile reziste mai mult.

Chiar si transpiratia este un factor ce afecteaza modul in care un parfum miroase pe pielea ta. Unele note mai discrete, citrice care se regasesc in parfumurile de vara, vor reactiona destul de bine cu transpiratia. In schimb, notele grele, potrivite pentru lunile de iarna, cum sunt cele de mosc si lemn, nu functioneaza bine cand apar urme de transpiratie.