Oala sub presiune - 6 motive sa o folosesti

Gatiti la oale presiune pentru a economisi energie. Gatiti la oale presiune pentru a economisi energie.

Oalele de presiune nu reprezinta un concept nou si totusi inca exista cateva persoane reticente la gandul ca ar putea gati astfel. Ideea este total eronata. Prepararea alimentelor la oale presiune aduce o multime de beneficii.

1. Alimentele isi pastreaza o cantitate mai mare de nutrienti si la final sunt mai gustoase. Nu este un secret faptul ca gatitul prin prajire sau prin fierbere clasica dupa ce distrugerea valorilor nutrionale ale alimentelor. Dar gatind alimentele la oale presiune veti reusi sa pastrati vitaminele si nutrientii atat de necesare organismului uman. Oalele cu presiune reduc timpul de gatire cu pana la 70%, ceea ce inseamna automat ca alimentele nu mai sunt intens prelucrate. De cele mai multe ori gatitul sub presiune face ca alimentele sa-si pastreze aroma naturala.

2. Gatiti la oale presiune pentru a economisi energie. Deoarece timpul de fierbere este redus in mod semnificativ, automat veti putea economisi energie. Avand in vedere costurile de energie crescute, cu totii suntem interesati de minimizarea acestora.

3. Gatiti la oale presiune pentru a economisi timp. Pentru ca timpul de preparare al alimentelor este mai mic cu pana la 70% comparativ cu fierberea clasica, automat veti economisi timp. Nu veti mai fi nevoit sa petreceti mult timp in bucatarie, langa aragaz. Astfel, puteti folosi timpul liber pentru alte activitati care conteaza mai mult pentru dumneavoastra.

4. Gatiti la oale presiune pentru ca incinge atmosfera din bucatarie. Stiti despre ce vorbesc. Data trecuta cand ati fiert carne sau fasole timp de 3 ore bucataria dumneavoastra arata ca o sauna. Schimbati modul de gatit. Experimentati fierberea la oale presiune si veti vedea imbunatatiri semnificative din acest punct de vedere.

5. Aceste oale presiune sunt usor de curatat. Cand gatiti in tigaie sau in oale normale vi se poate intampla ca lichidul sa dea in foc sau uleiul sa se scurga pe aragaz. De aceea plita sau aragazul dumneavoastra trebuie curatate periodic. Din fericire aceste oale presiune au un sistem foarte interesant si fix de inchidere ceea ce va asigura pe dumneavoastra ca lichiul "nu va da in foc". Capacul este etans si alimentele fierb bine in interior. Fara pete pe aragaz si fara "accidente" care provoaca murdarie nedorita.

6. Puteti cumpara oale presiune de diferite capacitati in functie de cantitatea de alimente pe care o gatiti in mod uzual. Cele mai mici oale presiune au 5 - 6 litri, iar cele mai incapatoare au 14 litri. Tot legat de dimensiune, luati in calcul si circumferinta: 22 cm, 24 cm etc.

Iata ca aveti toate motivele sa investiti in oale presiune de calitate. Gatiti mai eficient si mai sanatos pentru intreaga familie.