Masina noua vs. masina second hand – care este cea mai avantajoasa alegere?

Exista o multime de intrebari implicate in procesul de cumparare a unei masini, dar prima, si cea mai simpla, este probabil si cea mai importanta:

„Ar trebui sa cumparam una noua sau second hand?” Pentru a va ajuta sa alegeti, am prezentat avantajele mai jos.Iata cateva lucruri pe care le-am dezbatut inainte de a alege intre o masina noua sau una second hand:Masina nouaMarile avantaje ale autoturismelor noi sunt multiple

In primul rand, cumparatorii pot alege specificatia exacta. In al doilea rand, proprietarul va primi beneficii, cum ar fi pachetul complet de garantie si orice tranzactii oferite la momentul cumpararii. In cele din urma, nu va exista o istorie necunoscuta de care sa va faceti griji.

Exista mai multe motive bune pentru a cumpara o masina noua. Vehiculele mai noi vor avea o tehnologie mai avansata, iar valoarea acestora nu trebuie subestimata – in special in ceea ce priveste eficienta consumului de combustibil (in cazul in care au fost inregistrate progrese uriase recent) si siguranta. Caracteristici cum ar fi controlul stabilitatii ofera un ajutor nepretuit sau chiar de salvare in caz de urgenta.Masina second handExista in jur de sapte milioane de masini uzate vandute in fiecare an.

Aceasta oferta enorma de alegere este probabil cel mai bun argument pentru cumpararea unei masini uzate.Un alt plus important este costul – aproximativ 20% din valoarea masinii dispare de indata ce iese din showroom.

Putine masini noi au valoare mai mare de jumatate din pretul lor de cumparare dupa trei ani, in timp ce multi au pierdut pana la doua treimi din valoarea lor.Introducerea de garantii din ce in ce mai lungi a fabricilor a contribuit, de asemenea, la popularitatea masinilor uzate, care sporesc linistea pentru cei care cumpara vehicule second hand.Mai mult de jumatate din vanzarile de masini uzate sunt efectuate de dealeri auto. Cele mai utilizate automobile sunt adesea cele gasite in cadrul schemelor de productie aprobate de producatori.Achizitiile private va vor oferi preturi mai bune, in timp ce achizitionarea la licitatie va fi, in general, cea mai ieftina cale de a cumpara un vehicul uzat.