Husa pentru masa de călcat – între estetică și utilitate

Husa pentru masa de călcat – între estetică și utilitate Husa pentru masa de călcat – între estetică și utilitate

În marea majoritate a cazurilor, atunci când cumperi o masă de călcat, această are deja o husă inclusă. Atunci când s-a deteriorat husa actuală a mesei de călcat sau vrei să cumperi o husă nouă pentru masa ta de călcat, iată ce ar trebui să știi despre acest subiect.

Husele pentru masa de călcat sunt fabricate din diferite materiale, au dimensiuni diferite, culori și imprimeuri variate. În funcție de preferințele personale, este alegerea ta pentru ce fel de husă optezi. Este necesar că înainte să cumperi o husă pentru masă de călcat, să știi dimensiunea mesei.

Poți măsura lungimea și lățimea, sau desenezi o schița pentru a ști exact ce husă ai nevoie.

Cele mai comune huse sunt cele fabricate din bumbac, acestea fiind preferate pentru călcatul zilnic al hainelor. Astfel de huse se întrețin ușor și au prețuri accesibile. Avantajul lor este că nu permit alunecarea hainelor de pe masă de călcat.

Husele din bumbac sunt de regulă confecționate dintr-o pânză subțire de calitate, din fibre naturale. Aceste huse de bumbac sunt detașabile și pot fi spălate cu ușurință inclusiv la mașină de spălat. Nu trebuie însă folosite temperaturi mari. Este recomandat sa folosesti un program de spălat pentru bumbac, pentru cele mai bune rezultate.

Unele modele de huse au atașate sub material o suprafață antiderapantă, care reflectă căldură. Există la prețuri mai mari și huse din teflon sau aluminiu. Pentru călcarea unei lenjerii de pat pe ambele fete deodată, este recomandabilă o husă din bumbac cu inducție de teflon sau aluminiu, fiind special concepute pentru antisifonare.

Materialul din care este confecționată această husă este ușor reflexiv, și în acest mod se generează aburii iar căldură de la fierul de călcat este absorbită doar de haine, nu și de husă. O astfel de husă permite o călcare mai eficientă și mult mai rapidă.

Un alt avantaj pentru o astfel de husă este faptul că îți reduce și energia consumată de fierul de călcat, pentru că nu trebuie să îl încălzești la maxim.

Vei economisi astfel curent electric, făcând astfel o reducere a facturii la electricitate. Vei putea calca la o temperatura medie, în acest fel protejând și materialele din care sunt confecționate hainele. Un alt avantaj al husei este este rezistență la pete și la arsuri, astfel că nu va trebui să o înlocuiești prea des.

Vei găsi de vânzare diverse huse pentru masă de călcat, cu imprimeuri florale, abstracte, uni etc. și în diferite culori. Cu toate acestea, o husă cu un imprimeu foarte încărcat îți poate îngreuna călcatul, pentru că nu vezi prea bine pe unde au mai rămas cute și trebuie să insiști cu fierul de călcat.

Avantajul unei huse uni este evident vizibilitatea mai bună, vei vedea mai precis ceea ce calci iar în final rezultatul rufelor călcate impecabil te va încânta.

De obicei, mulți dintre noi husă și culoarea husei pentru masă de călcat strict în funcție de preferințele personale sau încercăm să asortam husă cu culorile din casă și facem abstracție de sfaturile de mai sus.