Cum sa-ti alegi un parfum persistent

Iti place ideea de a avea un parfum puternic? Un parfum care sa reziste ore sau chiar zile in sir, fara sa fii nevoita a-l aplici incontinuu?

Ei bine, acest lucru nu este deloc imposibil, mai ales daca stii cum sa-ti alegi parfumul. Asadar, in materialul de astazi iti vom prezenta cateva dintre criteriile de care sa tii cont in alegerea unui parfum persistent.

Trebuie sa tii cont totodata ca, persistenta unui parfum depinde de pH fiecarui tip de piele in partea, ceea ce inseamna ca persistenta poate fi mai ridicata sau mai scazuta, de la o persoana la alta, in functie de acest criteriu.

 

Cum sa iti alegi un parfum persistent

 

Un prim indicator al persistentei parfumului sunt esentele din alcatuire. Daca ai un pH pretentios, pe care rareori persista un parfum, atentia la note este un aspect foarte important. De pilda, alegand un parfum care are note lemnoase, cafea si/sau piele, acesta va avea garantat o persistenta mai ridicata decat un parfum fresh si floral.

De asemenea, tipul de esenta poate avea de asemenea un rol extrem de important. Exista mai multe tipuri de esente - parfum, apa de parfum si apa de toaleta. Acestea au gradul de persistenta ridicat fix in aceasta ordine, ceea ce inseamna ca un parfum de tip esenta va fi mai concentrat si mai persistent fata de o apa de parfum si acestea vor fi inzecit mai persistente fata de o apa de toaleta. Marele dezavantaj e ca foarte putine branduri ofera spre vanzare parfumuri pure, datorita costurilor mult prea ridicate.

Destinatia unui parfum, corelata deseori cu esentele si notele unui parfum este din nou, la fel de importanta. Un parfum de seara sau de iarna va avea intotdeauna cateva esente lemnoase si//sau intense, ceea ce inseamna ca aceste parfumuri vor fi mai intense si mai persistente pe un pH pretentios. Totodata, unele parfumuri se intensifica ca persistenta si ca miros daca sunt purtate in sezonul potrivit. De exemplu, parfumurile de iarna au o longevitate mai ridicata in sezonul rece, iar cele fresh in sezonul cald. In plus, si perceperea acestora de catre sistemul olfactiv va fi cu totul alta.