Cum sa faci un logo pentru afacerea ta in 6 pasi?

logo pentru afacerea ta logo pentru afacerea ta

Logo-ul stabileste cadrul pentru resul eforturilor dumneavoastra de branding. Logo este cel care spune publicului cine sunteti. Ofera un simbol vizual la indemana, care ii face pe clienti sa retina afacerea dumneavoastra.

Iata 6 pasi de urmat pentru a crea un logo al firmei.

1. Identificarea valorilor. Acesta este un pas esential pentru ca pune bazele pentru logo si pentru brand. Ce v-a determinat sa porniti afacerea? Ce va motiveaza sa va ocupati in fiecare zi de ea? Aceste valori vor fi cele pe care veti dori sa le evidentiati atunci cand creati un logo. Deci este important sa aveti o imagine clara a acestor raspunsuri. Tineti cont si de public - cine va ajuta afacerea? Puteti fi specific. Cine sunt clientii dumneavoastra, unde locuiesc si caror probleme pe care le au ei se adreseaza produsele sau serviciile oferite?

2. Alegeti un tip de logo. Exista trei variante principale: logo-uri pe baza de pictograme, initiale si combinatii. Fiecare tip are avantajele sale proprii. Cele cu initiale pun accent pe numele firmei si recheama clienti. Logo-urile cu pictograme subliniaza o imagine ce reflecta afacerea dumneavoastra. Daca numele e scurt, poate fi folosit complet in logo.

3. Familiarizati-va cu fonturile. Exista mii de fonturi din care puteti alege, iar acest lucru poate parea coplesitor. Totusi, fonturile se impart in 4 mari categorii: serif, sans serif, serif plat si script. Fiecare are propria personalitate. De exemplu, scripturile sunt elegante si clasice, iar serifele plate sunt moderne si cochete. O firma nu ar trebui sa foloseasca niciodata mai mult de doua fonturi - una pentru textul principal al logo-ului si alta pentru slogan - daca este cazul.

Daca vreti sa combinati fonturile, incercati doua modele cu stiluri contrastante, dar care transmit aceeasi stare de spirit. De exemplu, serif si sans serif se completeaza in general, dar doua fonturi serif diferite fac logo-ul sa para prea aglomerat.

4. Alegeti culorile. Pentru aceasta este de preferat sa studiati putin psihologia culorilor. Incercati sa alegeti culori ce sustin marca dumneavoastra. De exemplu, pentru servicii funerare nu puteti alege roz.

5. Identificati un icon potrivit. Icon-urile ofera publicului un indiciu vizual suplimentar, pentru ca ei sa asocieze afacerea cu imaginea pe care o vad pe sigla. Asigurati-va ca pictograma functioneaza pentru dumneavoastra, nu impotriva dumneavoastra. Icon-ul este optional. Daca nu gasiti ceva potrivit, nu fortati.

6. Puneti totul pe hartie. Iata ultima piesa de puzzle. Incercati diferite variante vizuale si alegeti-o pe cea mai reprezentativa si atractiva pentru afacerea dumneavoastra.

Urmatorul pas? Promovati-va afacerea pe linkweb.ro. Inscrieti firma gratuit.