Cum sa faci cadouri de Craciun fara sa cheltuiesti multi bani

In timpul sezonului de sarbatori, cheltuielile cresc si aproape ca intotdeauna, ajungem sa cumparam mai mult, asa ca, incepem anul cu foarte putini bani si multe datorii. Cu toate acestea, este posibil sa intrati in luna ianuarie fara a fi in stare de faliment. De acest Craciun, evitati criza financiara de la inceputul anului si invatati sa fiti un cumparator constiincios. Aceste cinci sfaturi simple va vor ajuta.

Cum sa faci cadouri de Craciun fara sa cheltuiesti multi bani

Nu stiti cum sa cumparati inteligent de acest Craciun? Acest ghid va poate ajuta!

1.Planificati-va cheltuielile

Este un fapt ca in aceste zile veti cheltui mai mult decat o faceti de obicei, dar acesta nu este un motiv pentru care nu ar trebui sa va organizati cheltuielile in mod responsabil. Scrieti o lista cu tot ce trebuie sa cumparati (cadouri, haine, alimente, etc.), si stabiliti buget rezonabil, pe care trebuie sa-l respectati.

2. Stati departe de vitrine

Trecand prin magazine in aceasta perioada este cel mai rau lucru pe care il puteti face, este aproape sigur ca veti ajunge sa cumparati ceva de care nici macar nu aveti nevoie. Vizitati centrele comerciale numai atunci cand trebuie sa faceti acest lucru.

3. Dati un concediu cartii dvs. de credit

Lasati cartea dvs. de credit sa se "odihneasca" acasa, in plus, uitati ca o aveti. Cheltuiti numai banii pe care ii aduceti in numerar. In acest fel, puteti incepe anul fara datorii noi acumulate.

4. Profitati de promotii

Nu asteptati pana in ultima clipa pentru a face cumparaturile, comparati preturile in diferite unitati si profitati de oferte si promotii. Daca aveti cupoane de reducere, acesta este timpul sa le utilizati; tichete de reducere, cupoane, totul functioneaza.

5. Oferiti cadouri personalizate

Alegeti detalii personalizate in locul unor cadouri scumpe. Puneti-va creativitatea la incercare; Persoanele iubite va vor multumi pentru ca v-ati facut timp pentru a crea ceva proiectat special pentru ei.