Cum alegem jucarii pentru copii in functie de varsta

Pe piata, oferta de jucarii este atat de mare si variata, incat este foarte dificil sa se decida care sunt cele mai potrivite sau cele mai bune. Ce ar trebui luat in considerare atunci cand alegeti o jucarie pentru un copil? Am pregatit cateva sfaturi si sugestii pentru ca parintii sa poata fi orientati atunci cand aleg si cumpara jucarii pentru copii.

Va putem ajuta sa gasiti ceea ce cautati? De la produse si jucarii pentru copii la jucarii pentru copiii „in varsta”, avem optiuni nesfarsite de a stimula simturile copilului, de a stimula descoperirile, de a trezi imaginatia si de a inspira aventuri interesante.

Cum alegem jucarii pentru copii in functie de varsta

Cele mai bune jucarii nu sunt cele mai scumpe, ci cele care ofera mai mult timp de joc si se adapteaza gusturilor, personajului si momentului evolutiv al copilului. Si amintiti-va: ele sunt necesare pentru dezvoltarea copilului!

0-6 LUNI: Aveti nevoie de jucarii care ii ajuta sa descopere corpul si sa distinga diferite texturi, forme si culori. Sunatoare, telefoane mobile, papusi de cauciuc, covoare de activitate, jucarii cu proiectie, etc.

7-12 LUNI: Copilul incepe sa exploreze obiecte si sa recunoasca vocile. Bile, papusi, jucarii cu sunet, jucarii, balansoare si jucarii care merg.

13-18 LUNI: Copiii de la aceasta varsta stiu deja sa mearga si sa recunoasca proprietatile obiectelor. Cuburi si puzzle-uri, biciclete cu roti si carucioare.

19-24 LUNI: Copilul vorbeste si intelege, incepe sa descopere imprejurimile. Autovehicule, biciclete, tablouri, instrumente muzicale, papusi si animale.

2-3 ANI: incep sa fie curiosi de nume si sa imite scene familiare. Triciclete, lopeti, cuburi, puzzle-uri, picturi, telefoane si papusi.

3-5 ANI: Copilul incepe sa ceara, sa invete cantece si sa se joace cu prietenii sai. Biciclete, tablouri, magnetofoane, povesti, papusi.

6-8 ANI: Copilul stie cum sa adune si sa scada, sa citeasca si sa scrie. Skateboard-uri, telecomenzi, jocuri manuale, jocuri cu intrebari si experimente.

9-11 ANI: Sunt interesati de activitati mai complicate. Accesorii sportive, jocuri de strategie si de reflectie, audiovizuale, electronice si experimente.

Peste 12 ANI: Putin cate putin, dorinta de a se juca dispare si isi construiesc propria identitate. Carti, muzica si video-jocuri.